Гергана Паси: Мораториумът за земята е плод на псевдопатриотизъм

  • 25 октомври 2013 18:44

  • 2899
  • 10
Гергана Паси: Мораториумът за земята е плод на псевдопатриотизъм
©

Има разминаване между заглавието (б. р. - Решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г.) и съдържанието на решението мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци. Самото заглавие противоречи на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз (ЕС). Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси.

"Прави се опит за неглижиране на Договора. Политически това изпраща сигнал за една незрялост на членството ни. Продължаваме да се лутаме в лабиринта на ангажиментите и правата си. България влиза в разговора за Шенген и други важни теми със значително отслабени позиции. Отговорност за това носи настоящето Народно събрание. Този мораториум ще има краткосрочен положителен ефект за "Атака", но дългосрочният ефект ще бъде изцяло негативен и ще бъде поет основно от БСП и ГЕРБ", добави Паси. По думите й мораториумът е резултат от псевдопатриотизъм.

По думите на журналиста Светослав Терзиев покаянието на Борисов, Станишев и Орешарски е опит да се измъкнат от неудобната ситуация. "Това обаче не може да бъде оправдание за решението на парламента. Представете си как ще гледат в ЕС на нас – като на хора, на които не може да се има доверие. За да се оправдае лобизмът, е необходим популизмът. У нас има определени кръгове, които владеят голямата част от земята. Парламентът трябва да се заеме със създадената земеделска олигархия, която изсмуква огромната част от европарите за земеделие и те не отиват там, където трябва. Начинът, по който партии с различни ценности се обединиха при гласуването на мораториума, показва, че този парламент е изчерпан и предстоят предсрочни избори", посочи Терзиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2899 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2016.01.26 | 23:45

10
ПАСИ е синоним на предателство ! ГАДОВЕ ! БЕЗРОДНИЦИ !
НАЦИОНАЛ----------СОЦИАЛИСТ

2016.01.26 | 23:45

9
ПИТАЙ ПЪРВО БЪЛГАРИТЕ ДАЛИ ИМАТ ДОВЕРИЕ В ЕС И В БРЮКСЕЛ ..ПОСЛЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАЙ ДАЛИ ЕС НИ ИМА ДОВЕРИЕ КУ.РВО ПРОКЛЕТА..ТИ НЕ ЖИВЕЕШ В БРЮКСЕЛ ,А В БЪЛГАРИЯ..НАЯСНО ЛИ СИ С ТОВА БОКЛУК МРЪСЕН
petar

2016.01.26 | 23:45

8
Evreiska kurva!!!
стамат

2016.01.26 | 23:45

7
То дакато узрее членството ни, народа ще загине....
Анонимен

2016.01.26 | 23:45

6
Ама ква си ти МА, неизвестната???
rossen4i4o

2016.01.26 | 23:45

5
драга Ни госпожо , това че вече сте продали телата ни за Вашето добро съществувание е повече от ясно , това че вземате труда ни да живеете все по добре е простимо , но Вие искате и душите ни за Нечие облекчение , когато и последния просяк може да си купи земя в европеискста общност тогава да се продава и нашата . Амин

2016.01.26 | 23:45

4
da ti akam v ustata, aman ot gluposti. ti moje6li da si kupi6 zemia v turtsia,,,,,,otgovora e ne ,nemoje6 za6toto e yabraneno, a v ungaria , op i tam. kato vzemem da polu4avame evropeiski pensii togava 6te mojem i da prodavame po evropeiski, da ti sera v ustata
Венцислав Динев

2016.01.26 | 23:45

3
Европеидите щели да ни наказват, ако не си продаваме земята. Това ми прилича на приказката за вълка и овцете: Вълкът казал за овцете "Ти, ги ядеш, а те дори не ти благодарят." За нашата земя всякакви чужденци точат лиги като гладни кучета. А "наши" продажни политици опитват всячески да ликвидират България. " Време е за преврат. Безродниците и чуждопоклониците направиха родолюбието мръсна дума. И сега се опитват да ни вменяват чуство на вина за родолюбието,убеждават ни, че вече е време да си продадем земята, на който и да е само да я продадем. Продажниците си мислят, че като помогнат за унищожаването на България и българското ще спасят, но спасение и за тях няма да има, независимо на чии сатанински интереси служат.
"псевдопатриот"

2016.01.26 | 23:45

2
жените са курви и такива си остават!не може една курва с българска фамилия-Паси и се търкаляла с всякакви партии,да ми казва на мен какъв съм!!!моля се да доживея дена в който ще ги пратим в лагери-да видят истински труд и немотия!

2016.01.26 | 23:44

1
Нашата земя е купувана с кръв, ку.рво продажна! Тя не е купена с крадени пари като израелската, за да си скалъпихте гнусната държавица!!!! Да ти пикая на ЕС!!

Добави коментар

Водещи новини