Капон: Стойнев реагира адекватно за АЕЦ "Белене"

  • 08 октомври 2013 09:07

  • 1663
  • 0
Капон: Стойнев реагира адекватно за АЕЦ "Белене"
© Булфото

Добре е, че третото правителство, след решението на парламента да се спре строежа на атомната централа, реши да изпълни закона и да прекрати договора с „Уорли Парсънс“.

Това обяви в интервю за БНР Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, председател на ЕНП. "Когато трябва да се пазят икономическите интереси на България правителствата нямат цвят, те имат националност. Сега големия въпрос е да се започне от самото начало, като започнем от продажбата на стария реактор и да стигнем до това какво се случва и в момента с тези договори", допълни тя.

Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност заяви, че е важно да се разбере дали бившото ръководство на НЕК е заплащало на фирми, вързани с консултанта за АЕЦ "Белене", с бартерен ток в нарушение на няколко процедури, в това число на конкурсите за получаване на ток за износ. Тя каза, че подготвят сигнал за това до прокуратурата. Според нея настоящият министър на енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на е реагирал адекватно през последните месеци така, че НЕК да спре договорите.

"Всеки ден с продължаването на договора за АЕЦ“Белене“ има все по-голям проблем за решаване на този казус. Втората стъпка е да спечелим делото срещу „Атомстройекспорт“. Категорично смятам, че България е в позиция да спечели делото, защото технологията не е лицензирана в България, има забавяне на сроковете, които "Атомстройекспорт" прави при произвеждането на оборудването, липсва на голяма част от документацията", категорична беше Капон.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини