Делян Добрев и Асен Василев си прехвърлят топката за плащанията за Белене

  • 07 октомври 2013 08:12

  • 4255
  • 9
Делян Добрев и Асен Василев си прехвърлят топката за плащанията за Белене
©

Аз като министър и МС спря проекта АЕЦ „Белене“, подписът под документа за спиране на АЕЦ „Белене“ е мой. Това заяви пред БТВ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. На въпрос защо плащанията към „Риск инженеринг“ продължава той каза,че това е проверка на прокуратурата и ще докаже фактите кой и защо е плащал. Аз и моите колетги не сме одобрявали никакви плащания.

Целият свят разбра, че АЕЦ „Белене“ е спрян, само хората от НЕК не са разбрали и са чакали някаква нарочна заповед, каза Добрев. Министърът не държи ръката на директора на НЕК, ако е имало подобни плащания проверката ще докаже това, добави бившият икономически министър. Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, който беше министър на икономиката в служебното правителство съобщи, че по време на кабинета на Марин Райков няма нито един превод, нито една фактура към „Риск инженеринг“.

Първата фактура е пусната на 29 май в късния следобед, когато властта се предава между служебното и правителството на Пламен Орешарски. Влизайки като министър поисках всички договори на БЕХ, за да не се допускат подобни проблеми, каза Василев. Договорът с Уорли Парсънс обаче не е бил предоставен. В ефира се включи и Мария Капон, която разкри скандала. Незнанието не оправдава никого, категорична беше председателката на ЕНП. Имало е издадена фактура на 4 февруари, която не е била платена по времето на служебния кабинет, каза Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Защо не говорим за старото оборудване, което оценено за над 200 млн. евро, а са получени едва 70 млн., попита Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. На въпрос защо е поканен инвеститор за АЕЦ „Белене“ в парламента той каза, че няма да действа като тройната коалиция да се договаря зад гърба на обществото. Тогава Богомил Манчев, който беше консултант на частния инвеститор поискал да строи „Белене“ беше представен пред парламента. Защо така водите хора, които не са проверени в Народното събрание, поинтересува се Генка Шикерова. И в момента всякакви хора влизат в парламента, отговори Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Вие даже разбрахте преди нас какви хора са те, каза ексминистърът.

Уайт енд кейс е фирма, с която има договор с България за защита пред арбитражни дела. Тя има най-много дела и спечелени победи срещу Русия. Един милион евро е бил хонорарът за победата в Париж по делото срещу „Атомстройекспорт“ за старото оборудване, каза Добрев.

Последвайте канала на

Novini.bg
4255 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.09 | 22:17

9
"СИСТЕМАТА ГИ УБИВА" ФАКТ Е,ЧЕ СЛАВЕ ТЪПОТО ПЪТУВАЙКИ С ДЖИП И ЕСКОРТ ОТ КОЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ НА БУЛЕВАРД ЦАР БОРИС ТРЕТИ Е СПРЯН ОТ ГРАЖДАНИ И ПОМОЛЕН ДА ОТКАРА В ПИРОГОВ ПОСТРАДАЛИ ОТ ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ...СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО И ГРУБО ОТКАЗВА ПОД ПРЕДТЕКСТ,ЧЕ ЩЕ МУ ИЗЦАПАТ КОЛИТЕ...ПИСА ГО И ВЪВ ВСЕКИДНЕВНИЦИ...ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ".***********..ПРИ ЖАН ИМАШЕ ЕДИН ПЛЕВНСКИ ИКОМУНИСТ,МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ КОЙТО ДАЖЕ ЧЕТЕШЕ ЛЕКЦИИ В САЩ И ВСЕ ЛЪЖЕШЕ,КАТО ДНЕШНИТЕ КЕЛЕШИ,КОЛКО МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИДВАЛИ ОТ САЩ ДО ДЕН ДВА В РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА...АПРОПО СИНЪТ НА МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ Е СЪЩИЯ ИДИОТ,КАТО БАЩА СИ.И НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТЕЗИ КОЛХОЗНИ ДЕБИЛИ ОБУЧАВАТ СТУДЕНТИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА КОМАНДНОЩАБНА ИКОНОМИКА...И...БРЕЖНЕВОТО БЛАТО НИ ЗОВЕ**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА
иван

2021.07.08 | 11:52

8
Делянчо още ли се правиш на корупиран гербер . ти се научи много да лъжеш, кои ти е учителя.
иван

2021.07.08 | 11:51

7
Делянчо още ли се правиш на корупиран гербер . ти се научи много да лъжеш, кои ти е учителя.
иван

2021.07.08 | 11:51

6
Делянчо още ли се правиш на корупиран гербер . ти се научи много да лъжеш, кои ти е учителя.

2013.10.07 | 19:43

2
Решението е лесно. И двамата в панделата.

2013.10.07 | 20:13

5
РЕШЕНИЕТО Е ЛЕСНО, КОМУНЯГИТЕ В СИБИР!

2013.10.07 | 20:13

4
и асенчо и делянчо и райчето в пандиза !
ivan

2013.10.07 | 19:43

3
stiga ste pisali i komentirali ot doma si , AMI STAVAITE DA SE VDIGAME NA PROTESTI I DA IZMETEM TAZI IZMET OT PARLAMENTA!!!

2013.10.07 | 15:35

1
Асенчо, май ще отнесеш плувката !!!

Добави коментар

Водещи новини