Втори опит за вот на недоверие в НС

  • 26 септември 2013 07:09

  • 1573
  • 1
Втори опит за вот на недоверие в НС
©

Парламентът ще направи втори опит за обсъждане на внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в областта на инвестиционното проектиране. Първото заседание на Народното събрание в сряда се провали поради липса на кворум.

В пленарна зала бяха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ, Коалиция за България и ДПС. Групата на „Атака” отсъстваше заради срещи в Европейския парламент. Председателят на Народното събрание направи два опита за събиране на необходимите минимум 121 депутати за започване на заседанието. При първия опит се регистрираха 93 народни представители, а при втория опит – 103-ма. Групата на ГЕРБ беше в пленарна зала, но не се регистрира за участие в заседанието. Така предвидените в програмата разисквания по гласуване на недоверие към кабинета не се състояха.

Днес изтича предвиденият от правилника на Народното събрание 7-дневен срок, в който внесеният вот трябва да бъде обсъден в пленарна зала. Ако и този път не се събере необходимият кворум за провеждане на пленарното заседание, вотът ще отпадне.

Последвайте канала на

Novini.bg
1573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.28 | 13:47

1
При Вот на Недоверие Задължение на Управляващите е да не ПРОВАЛЯТ кворума за да може да има дискусия. Задължение на опозицията е да ПОДДЪРЖА кворума и да не БЯГА от дискусия! Вота не е проблем на Атака и въобще няма смисъл тя да се дискутира

Добави коментар

Водещи новини