Цачева: Правителството създава министерство, за да краде средства

  • 25 септември 2013 08:29

  • 2187
  • 5
Цачева: Правителството създава министерство, за да краде средства
©

Създаването на новото министерство е с политическо решение и се създава е с цел да се източват средства, всички организационни дейности се концентрират на едно место, в едни хора, създава опасения за корупционни практики. Начина, по който се мисли да фунционира това министерство, се изземват функциите на общинитеТова каза Цецка Цачева, депутат ГЕРБ в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Според нея това министерство е създадено, за да отговаря за огромните средства, идващи от европейските фондове. По думите й обаче, липсват организационните дейности, които да го накарат да заработи на практика.

Откривам противоречие между думите на премиера Орешарски и създаването на новото министерство. Това е начин да бъде разделено старото министерство на Регионалното развитие и благоустройството, там трябва да има и нов министър. По този начин се изземват функциите на общините и ние не знаем с каква цел е това.

Според Цачева личното познанство е критерият, по който се назначават министри и заместник-министри в кабинета Орешарски, визирайки новото назначение на зам.-министър, който е активист на ДПС.

"Възможно ли е да имаме структура, която не работи - каква е тази проява на нестабилност", попита Цачева.

Запитана кой е автора на тази идея, тя отговори, че това са лидерите на трите управляващи партии, тъй като това е начин да бъде разделено старото Министерство на регионалното развитие и благоустройството и да има министър и за другата политически управляваща партия.

В разговора се включи и Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е от „Коалиция за България”. Той определи като суверенно право на мнение факта, че депутати на БСП са възроптали срещу създаването на министерстово на инвестиционното проектиране.

Костадинов заяви, че в половината от европейските страни, сред които Германия, Естонияа, Дания, Кипър има повече от едно ведомство, които отговарят за инвестиционното проектиране. Той предположи, че това е идея на премиера Орешарски и обяви, че категорично я подкрепя.

Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е от БСП обясни, че виждат смисъл в това министерство и то тепърва ще докаже колко е нужно. То се създава в помощ на общините при усвояването на евросредтсва. По-добрата работа на Кадастъра също е свързана с работата на новото министерство. Министерството работи и то добре, благодарение на експертите си.






 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2187 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БОЗДУГАН

2014.06.27 | 09:44

5
А за гьотверените от Атака кога ще се създаде едно министерство , и те искат да намажат ? Подходящо е да се казва министерство на ниските чела , ще го управляват успешно !!

2014.06.27 | 09:43

4
Цецке, ние от партийни секретари акъл не искаме. Иди по-добре да се пробваш в Х фактор.
Радо

2014.06.27 | 09:43

3
Вместо да се създават работни места само се създават министерства от които ползата е никаква само се увеличава държавната администрация. Държавният служител нищо не произвежда само смуче пари като пиявица.
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.25 | 14:45

2
Te ot Ewropa da ne sa prosti,NQMA DA DAWAT PARI ZA DA NE SE KRADAT!

2013.09.25 | 14:12

1
Много мразя грозни жени и партийни секретари на БКП . Ти си две в едно.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини