Йовчев: Няма опасност от извършването на терористични актове в България

  • 13 септември 2013 13:26

  • 1355
  • 3
Йовчев: Няма опасност от извършването на терористични актове в България
©

Няма опасност от извършването на терористични актове в България, въпреки засилването на миграционната вълна.

Това каза в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, предаде репортер на Novini.bg. Взети са всички превантивни мерки, за да бъде предотвратен един такъв евентуален акт, продължи Йовчев. Той потвърди, че в МВР има постъпили сигнали за извършването на терористични атаки в България, но в тях не е имало никаква конкретика. Сигналите са от рода на: Някой мисли да направи нещо лошо на България и Някой мисли да направи нещо в България. Въпреки това, сигналите се проверяват и се взимат всички мерки за предотвратяването на терористични удари, категоричен беше Йовчев.

Министърът коментира и проблемите с бежанската вълна от Сирия и избухналите тази нощ бунтове в Овча купел. Използваме опита на други държави, за да се справим с бежанския поток. Проверките са строги и целенасочени. Някои от бежанците нямат лични документи, но е разработен метод да се проверяват и контролират техните действия. Това отново е във връзка с превенцията срещу разполагането на евентуални терористични клетки и повишаването на криминогенната обстановка на наша територия, обясни Йовчев. Има осигурени нови 1000 места за настаняване на бежанци. Правим всичко възможно да подобрим условията на живот на тези хора и да им предоставим всичко необходимо, завърши Йовчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1355 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.14 | 09:16

3
Най-добрия начин да се справим с бежанците и да не ги допускаме в държавата ни. Циганите са ни достатъчни. Не ни трябват още търтеи...

2013.09.14 | 09:16

2
Правим всичко възможно да подобрим условията на живот на тези хора и да им предоставим всичко необходимо-Защо? Отговори?

2013.09.14 | 09:16

1
Осигурихме нови 1000 места за настаняване на бежанци-Защо? Отговори?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини