Цветозар Томов: Пред Реформаторския блок има добро политическо бъдеще

  • 10 септември 2013 07:56

  • 1879
  • 5
Цветозар Томов: Пред Реформаторския блок има добро политическо бъдеще
©

Нашият граждански съвет е към 25 души, но предстоят още попълнения. Всяка партия в Реформаторския блок излъчва по двама членове на своето ръководство, които са постоянни членове на гражданския съвет. Има и много членове, които не са обвързани с нито една партия от Реформаторския блок. Идеята е да бъдат мнозинство. Решенията в съвета ще се взимат с консенсус.

Това казаха в студиото на БНТ проф. Михаил Неделчев и Цветозар Томов, които са членове на гражданския съвет към Реформаторския блок. Идеята на този съвет е политическите решения на Реформаторския блок да се взимат с помощта на много хора, които не са членове на партии. Това според мен ще спомогне за взимането на по-правилни решения, разкри социологът Цветозар Томов. Михаил Неделчев обясни, че за пръв път в България гражданското общество ще има решаваща роля при определянето на политиката на на дадена партия. Гражданският съвет няма нищо общо с консултативният съвет на СДС. Това е доброто политическо бъдеще на Реформаторския блок., обяви Неделчев.

Двамата се разминаха по отношение на участието на партиите в Реформаторския блок. Според Цветозар Томов постепенно партиите в блока трябва да се слеят и да се претопят под една идеология. Михаил Неделчев беше на противоположното мнение и заяви, че партиите трябва да запазят своята автономност и пъстрота на мнения. Приемането на нови партии в Реформаторския блок ще става само със съгласието на гражданския съвет. Нито една от партиите в този парламент не е приемлив вариант за коалиционен партньор на Реформаторския блок. Нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито "Атака" могат да приемат идеите на нашия блок. Не казвам, че сектантски трябва да се отказваме от коалиции, но само след видими промени в тези партии. Всичко зависи от тях. Не може да се борим срещу демафиотизирането на държавата с мафиоти, завърши Цветозар Томов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1879 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.10.17 | 15:37

1
ZA SAJALENIE REFORMATORSKIAT BLOG NE SA GOTOVI ZA IZBORI, ZATOVA MOJE BI ISKAT IZBORITE DA SA PREZ MAI/2014. VSE OSHTE NISHTO KONKRETNO NE SA PREDLOJILI NA NARODA. VSITCHKI PARTII PRAVIAT POLITITCHESKI SMETKI I RAZTCHETI V MONENTA, DOKATO NARODA TANE V NEMOTIA I INSTITUZII NE RABOTIAT. I GERB I REFORMATORSKIAT BLOG VIKAT OSTAVKA S POLOVIN USTA I LIPSVAT NA PLOSHTADA. V SASHTOTO VREME STANISHEV I DOGN STAVAT VSE PO NAGLI I SE PODIGRAVAT S NARODA. GOSPODA OFIZERI OT GERB I REFORMATORSKI BLOG KADE STE??????????????????
Човек

2013.10.18 | 13:01

5
Ха ха, смешно е това цялото нещо. Другарката Кунева се прегърнала със "Зелените", които не успяха да вземат и 1% на предишните избори, с бивши на СДС и ДПС.... Не ви ли се струва, че това са последните издихания на жалки за власт човечета.
гражданин

2013.10.18 | 13:00

4
жалки мизерни същества!! реаниматорския блок уви не може да победи природата, да възкреси трупове и мърши. томов го имах за малко по умен но ....
Що е то Реформаторски блок? - 3

2013.10.18 | 13:00

3
Мисля че БСП, СДС и ДПС са отговорни за тоталната съсипия на Родината ни и мястото им е на боклука. Какво ще реформират в реформаторският блок - това което направиха те самите за 20 години ли, или що? Трите бандитски формирования треперят от страх, да не би наистина да им се потърси отговорност за последните 20 години и разчитат на късата памет на хората. Никакъв реформаторски блок не са. Това са тарикати, които спасяват БСП, ДПС и СДС от отговорност. Е ако намажат филията и те – не са против.
Що е то Реформаторски блок -2

2013.10.18 | 13:00

2
Задачата им е да няма алтернатива на БСП и ДПС, като отклонят гласове от ГЕРБ, който е единствената реална алтернатива. Крайната цел е никога да не се постави въпроса: защо българия е съсипана. Защо няма промишленост, селско стопанство. Защо хората няма къде да работят. Защо няма експорт. Защо внасяме домати, краставици, месо и пилета, след като бяхме сериозен производител. Къде са спестяванията на хората, кой открадна и кога?

Добави коментар

Водещи новини