Депутатите се събират извънредно заради ветото върху актуализацията на Бюджет 2013

  • 16 август 2013 07:09

  • 869
  • 1
Депутатите се събират извънредно заради ветото върху актуализацията на Бюджет 2013
©

На извънредно заседание в средата на лятната си ваканция депутатите ще обсъждат повторно Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет.

Актуализацията на бюджета за тази година беше гласувана на второ четене в парламента на 1 август. На 7 август президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното наложи частично вето върху текстове от закона. За повторно разглеждане се връщат текстове за приходите, разходите и предвидения нов дълг. Държавният глава подчерта, че подкрепя отпускането на 40 млн. лв. за уязвимите групи. След ветото председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно обяви извънредно заседание за обсъждане на закона в края на депутатската ваканция - на 30 август. От парламентарната група на ГЕРБ възразиха срещу насрочената дата и с подписите на 77 депутати поискаха парламентът да бъде свикан по-рано. Така председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно бе принуден да прекъсне ваканцията на народните представители и да насрочи ново извънредно заседание – на 16 август.

Вчера на извънредно заседание Комисията по бюджет и финанси предложи на Народното събрание да подкрепи актуализацията, с което да отхвърли ветото на президента. По-голямата част от участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество също изразиха становище, че актуализацията е неизбежна и навременна

Последвайте канала на

Десислава Станева
869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.17 | 01:03

1
НА КРАК, О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ , НА КРАК, О РОБИ НА ТРУДА--ПОТИСНАТИ И УНИЗЕНИ --НА КРАК СРЕЩУ БЕЗРОДНИЦИТЕ И КРАДЦИТЕ ОТ ТРОЙНАТА ЛАМЯ !!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини