Плевнелиев приветства включването на "Хизбулла" в терористичния списък на ЕС

  • 22 юли 2013 15:44

  • 1344
  • 3
Плевнелиев приветства включването на "Хизбулла" в терористичния списък на ЕС
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното приветства решението на Съвета на министрите на външните работи за включване на военното крило на "Хизбулла" в списъка на Европейския съюз с терористични организации. Това се посочва в изявление на държавния глава по повод решението на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от прессекретариата на президента.

Пълният текст на изявлението на президента гласи:

"Съветът на министрите на външните работи на Европейския съюз взе днес решение за включването на военното крило на „Хизбулла“ в списъка на Европейския съюз с терористични организации. Приветствам това решение, което е плод на съвместните усилия на държавите членки на ЕС и на партньорските служби в защита на сигурността на гражданите. То се основава и на задълбочения анализ на голям обем информация за дейността на хора, свързани с терористична дейност на територията на ЕС. Нека никой да не подценява решимостта на Европейския съюз да защити сигурността на своите граждани и на пребиваващите на територията му. Европа показа, че е безкомпромисна спрямо всеки, който се опита да посегне на живота и да застраши сигурността на невинни граждани на нейна територия. Днешното решение е и силен сигнал, че Европейският съюз ще продължи да работи съвместно с ливанските институции и да подкрепя демократичните процеси в страната".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1344 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Боздуган

2013.07.23 | 08:29

1
Найбаните псета от ГЕРБ -аджийската глутница щяли да се връщат в парламента ?!Защо ,бе ? Сега НЯМА да се гледа изб. кодекс !ТИКВОЧЪТ ПАК излъга !Парите ли намаляха , протестите спаднаха и пълзиш към парламента на 4 крака !Там обаче нали знеш ТИКВО ,че пак ще си найбан !СИДЕРОВ те чака ! Вземи си вазелина от Росен !
Боздуган - с гъз разпран!

2013.07.23 | 12:39

3
Аз съм бай ви Боздуган и Г Ъ З Ъ Т ми е разпран ,щото турци ме Е Б А Х А и дупето ми Р А З П Р А Х А . И сега се чудя как ,ще отида при Местан , с този Г Ъ З така разпран ,че и мъничко Н А С Р А Н ? А на Волен и Станишката ,много пъти ял съм П И Ш К И Т Е и сега тук С Л О В О Д Р И С К А М ,и за нов К У Р се натискам ,щото искам и на Орешарката ,да опитам ПАЛАМАРКАТА. А ,поуката е ясна - обичам да ме шибат, в дупката /КОЯТО БЕШЕ/ тясна!
sssss i

2013.07.23 | 10:02

2
ТО смешник БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини