МС назначи Лъчезар Костов за шеф на Агенцията за ядрено регулиране

  • 03 юли 2013 12:10

  • 1377
  • 0
МС назначи Лъчезар Костов за шеф на Агенцията за ядрено регулиране
©

Правителството освободи Сергей Цочев като председател на Агенцията за ядрено регулиране поради изтичане на мандата му. За ръководител на Агенцията е определен досегашният му заместник Лъчезар Костов.

Това беше едно от решенията които прие Министерски съвет, след днешното си заседание. Министрите решиха още в землището на село Хърлец да бъде изградено хранилище за радиоактивни отпадъци. Правителството отнема от Министерството на земеделието два имота с обща плош 440 дка., като ги предоставя на държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци". Терените са избрани след обствойно изследване и се намират в близост до АЕЦ "Белене". Първият етап от строителството на хранилището трябва да приключи до края на 2015 година.

Министерски съвет реши да отчужди имоти и в Община Крушари, за реконструкцията на пътя Александрия-Коритен-Северняк. Средствата за реконструкцията ще бъдат отпуснати по ОП "Трансгранично сътрудничество между България и Румъния". Пътят е от особено значение и важност и за двете страни. Кабинетът реши още вицепремиерът Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола да ръководи Комисията срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Комисията ще се опита да ограничи и да предотврати криминалните прояви сред подрастващите. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини