Волен Сидеров прати кърваво писмо на Цацаров и Йовчев

  • 02 юли 2013 13:55

  • 12217
  • 104
Волен Сидеров прати кърваво писмо на Цацаров и Йовчев
©

Лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа призова в открито писмо главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в да обяви дали има основания за свалянето на депутатския му имунитет. В писмото той призовава и министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола да изпълнява функциите си на министър на вътрешните работи и да гарантира спазването на обществения ред. Ето и писмото, което публикуваме без съкращения.

"В последните седмици партии, които се провалиха на парламентарните избори, компенсират политическата си немощ с нападки и провокации към мен - Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и ПП АТАКА. Останалите извън парламента политици, вместо да подадат оставки като лидери, заради категоричния провал на политиките, които водят, те адресират агресията си към мен и необосновано издигат искания за сваляне на депутатския ми имунитет. В тези провокации участват и бизнес кръгове, близки до бившите управлявали от ГЕРБ, които в момента търпят огромни загуби, благодарение на работата на 42-то Народно събрание, което предприе необходимите мерки в посока прекратяване на корупционните схеми. В медиите излезе информация, че ръководството на партия ДСБ с писмо до Вас е поискало снемане на имунитета ми.

Според Конституцията на Република България /Чл. 70/, свалянето на имунитета на народен представител се иска винаги за конкретно престъпление. Ако са налице достатъчно данни, че народен представител е извършил престъпление от общ характер, главният прокурор отправя мотивирано искане за започване на наказателно преследване до Народното събрание, а когато то не заседава – до неговия председател, с което се иска разрешение. Към искането се прилагат достатъчно данни, които са необходимо условие за започването на наказателното преследване, когато искането е за задържане, Народното събрание се произнася с отделно решение.

Призовавам Ви, в качеството си на Главен прокурор на Република България и Министър на вътрешните работи, да излезете с официално становище дали има постъпили данни, че аз Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, съм нарушил закона по някакъв начин и има ли основания за искане за сваляне на депутатския ми имунитет. Също така, според Конституцията на Република България /Чл. 69/, народните представители не носят наказателна отговорност за начина, по който са гласували и за изказаните мнения - независимо къде се намират, когато правят изказването. Този текст важи не само когато участват в работата на органите на Народното събрание, но и когато са извън Народното събрание, но правят изказвания по повод заеманата служба.

Според Конституцията на Република България, аз в качеството си на народен представител имам право да изразявам свободно политическите си убеждения и гражданската си позиция, без това да дава основания да се иска сваляне на имунитета ми на народен представител.

Необходимо е да излезете с официално становище по гореописаните въпроси, за да спрат спекулациите, които засягат най – висшия държавен орган – Народното събрание, както и представляваните от Вас институции – Прокуратурата на Република България и МВР. Също така за пореден път настоявам, господин Йовчев, да започнете да изпълнявате задълженията си на Министър на вътрешните работи и да не допускате вандалски действия в столицата и нарушаване на законите в страната ни, завършва писмото си лидерът на Атака.

Последвайте канала на

Novini.bg
12217 104

Свързани новини

Коментари 104

Добави коментар
ФЕН

2013.07.06 | 10:38

104
Само не мога да разбера защо нито един или една от страхотните звезди на чалгата не излезе и каже ОСТАВКА
Svoboden

2013.07.06 | 10:37

103
Искат да свалят имунитета на Сидеров, защото така им е по-удобно. Защото само той се бори за интереса на гражданите. Той разкри за офшорките на Плевнелиев, той разобличи продажните медии. А коя партия се оказа най-малко използвала държавни пари за предизборна кампания? Атака!
siderast

2013.07.05 | 18:34

88
какво е разкрил бе това са глупости ,единственото което е разкрил, е разкритието на майка ти когато ти си се изхлузил от там .
bb

2013.07.06 | 10:37

102
ако му свалят имунитета, ще се скрие и няма да се появи повече! страхлив е като мангал!

2013.07.05 | 18:37

101
Гербери какво е да се чувстваш нае_ан не че искам много да знам но и вие сте хора имате и нужда от малко състрадание :(

2013.07.05 | 18:37

100
Гласувах за атака да не вземе властта дпс, а излезе, че моят глас отиде за дпс.
Боздуган

2013.07.05 | 18:36

95
Герберасти прости, гответе се,гответе за предсрочни избори . Те са насрочени вече,герберасти прости . На ВЪРБАААА са ,петък се пада ,не зная само дали е 13 -то число ! Гледайте да не ги пропуснете,че каквито сте загубени! Преди това обаче ще ви вземем печатниците за фалшбюлетините и паричките!Някои Тикви ,Цвъцковци и друга измет в пандиза или при бат Мишо бирата !Ще приемем ново изборно кодексче и тогава елате пиленца шарени при новите състави на изборните комисии да видите откъде изгрява слънцето !
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.07.05 | 18:37

99
Работата те прави свободен!
Кими

2013.07.05 | 18:37

98
Там където блъскаше полицая пред народнота събрание е долен монтаж на СКАТ и ГЕРБ, моля главен прокурор Цацаров да не го взема в предвид.Напротив той бе нападнат от полицая qкойто на всичко отгоре го удряше и му нанесе тежки физически и емоционални вреди.

2013.07.02 | 18:16

11
I GO NAPRAVIHA LUD KAKAVTO NIKOGA NE E BIL

2013.07.02 | 21:53

57
Ца-ца-ров е мръ-сна де-бе-ла еврейска свиня живееща на гърба на обикновеният българин. Дайте му истинска работа!

2013.07.05 | 18:36

97
ка-ва-л.Да не те е страх от Цацаров нещо а?

2013.07.05 | 18:36

96
Да бе как ни изработи сидеров та гласувахме за атака, а то стана, че за дпс
Избърсал си дупето с писмото...

2013.07.05 | 18:36

94
Как да не е кърваво писмото! Кръвта е от вена Хемороидалис. Питйте Любчо-гея да ви каже къде се намира.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини