Социолог: Определени кръгове използват протестиращите

  • 28 юни 2013 17:43

  • 2449
  • 12
Социолог: Определени кръгове използват протестиращите
©

Протестите на хората са справедливи. Хората, които са искрени в своите искания и щения по площадите, обаче са използвани от определени кръгове и не го разбират. ГЕРБ използват елементарни изрази от рода на: Ние сме първа политическа сила. Като сте първа политическа сила, защо не управлявате?

Това каза в предаването "Лице в лице" Иво Христов, който е социолог. Всички, които говорят за промени в Изборния кодекс, трябва да са малко по-компетентни. Най-добрият начин да се вкара мафията във властта е чрез пълната мажоритарна система, обясни той. Проблемът не е в избирателната система, а това какво ни предлагат политиците. Трябва да избираме между чума и холера. Защо протестиращите не се опитват да създадат алтернатива? Щом не създават алтернатива, си заслужават управлението, категоричен беше Христов. Хората в България са много бедни и не могат да осъзнаят в каква масовка участват. Те са използвани от хора, които за пореден път искат да подменят мнението им. Политическата система катастрофира. Тази създадена на тъмно система е крайно време да си отиде. Никой не може да каже кое лявото на БСП и кое е дясното на ГЕРБ, категоричен беше Христов.

В разговора участие взе и Хараламби Анчев, който е бивш вицепремиер и министър на правосъдието от служебния кабинет на Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра. В тези протести участват много млади и усмихнати хора. Те ми напомнят на тези от 1997 година и моята младост. Със сигурност сред тях има купени провокатори и картините пред Народното събрание не са много лицеприятни, каза Анчев. Най-големият проблем е, че хората няма за кого да гласуват. Колкото и промени да направим в Изборния кодекс, като няма за кой да гласуваш, проблемът си остава. Не знам защо никой не обръща внимание на мълчаливото мнозинство? Това са над 3 млн. българи, които не гласуваха на последните парламентарни избори. Тези хора не виждат надежда и за това не гласуват, обясни той. В дясното има прекрасни експерти. Проблемът е, че хората свързват примерно ДСБ само с Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, който е старо лице от прехода. Новите политици в дясното, трябва да се обединят около идеите на хората, категоричен беше Анчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2449 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2013.08.21 | 23:09

12
Е добре, но аз съм там и не виждам нелицеприятни гледки. Напротив. Хората са много разнообразни като възраст, социално положение, виждания, но имат една обща черта, която никой не може да преиначава - европейци са в най-хубавия смисъл на тази дума.

2013.08.21 | 23:09

11
Нещо не съм съгласен с господин "социолога". Хората сега трябва да избират между ТУРСКО-ЧЕРВЕН СПИН и СВОБОДА и ДЕМОКРАЦИЯ. ОСТАВКА !!!
Александър Иванов - Плевен

2013.08.21 | 23:09

9
Ако вие от София не знаете и не сте разбрали - че протестите са организирани от АКЦИЯ " ПРОТЕСТ" - то ние от провинцията не сме толкова глупави -за да не можем да разберем истината.... Протестите са организирани от ГЕРБ,РЗС,НФСБ и Президента - и всичко се заплаща.

2013.08.21 | 23:09

10
Ахааа - вие сте умните ,а ? Умните ,които избраха БСП и ДПС управление ,контролирано от душевно болния Болен ! Е ,много сте умни - няма що ! Значи на вас трябва да благодарим за чудесния кабинет и още по чудесен Парламент ? Ако е така - то ,да ви е-а майката на всичките /в знак на благодарност/ !

2013.08.21 | 23:08

7
Bravo atakist......Mnogo bolni na edno mqsto,se kazva LYDNICA.Vzema6 li si hap4etata redovno???Ili smarka6????
brbr

2013.08.21 | 23:08

6
dokaza si, che si ot provinciqta, stoi si tam i si trai po-dobre, che mi se povrushta ot takiva negramotnici kato teb
Боряна Гечева

2013.08.01 | 23:31

2
Не знам дали си само глупав, но че си партиен писач съм сигурна.
хе хе хе

2013.06.30 | 12:07

1
болен Волен се преименува непрекъснато с разни имена и различни градове ,кото с това се опитва да покаже ,че освен опитомените и зомбирани 50тина роби с черни фанелки около него и някой друг му вярва хе хе хе ! Но народа видя и вече знае - ага Сидероглу срещу заплащане стана чалмосан гяур на Доган и това го доведе до психиатрична болест!А за безсмислените коментарчета на Батакисчетата няма смисъл въобще да се обсъжда - алогични , първосигнални и повърхностни!Долу Атака дето ни вкара в батака! Никога повече ДПС начело на държавата ,заедно с подлогите им от БСП и Атака! България на българите , а не та турските ДПС-БСП-Атака!

2013.08.21 | 23:08

8
Положението е натопорчено, другари. Достигната е последната линия на отбраната - в боя са хвърлени последните резерви - шамани, астролози, нумеролози, гадатели, звездобройци и т.н. паплач. Зомбираме с последни сили
пенсионери

2013.08.21 | 23:08

5
Протестиращи,лъжат ви че от страната не ви подкрепяме,ние сме от Видин и ви подкрепяме напълно.

2013.08.21 | 23:07

4
не знам тоя платен драскач за какви кръгове говори но знам че протестите ще свалят един триъгълник - дамски венерин триъгълник -БСП ДПС Атака
moli

2013.08.21 | 23:07

3
Тези,които в момента делят хората на провинция и София са комплексари,хора които с нищо и никъде не са успяли и вероятно не могат да идат до съседният град.Защото много хора от провинцията подкрепят протестиращите.Никой не е платен,това е личен избор и смятам,че внушенията вече не са актуални.А колкото до този които пише,че протестиращите са лумпени,аз смятам че той е платен провокатор от кликата АТАКА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини