"Репортери без граница": Орешарски да разсекрети операция "Галерия"

  • 25 юни 2013 10:01

  • 2532
  • 1
"Репортери без граница": Орешарски да разсекрети операция "Галерия"
© Булфото

Международната организация "Репортери без граници" призовава българското правителство и парламент да обсъдят възможно най-подробно предложените кандидати за ръководител на Държавна агенция Национална сигурност.

Новият ръководител на ДАНС трябва да бъде извън всякакво съмнение и не бива да има преки или косвени връзки със случаи на шпиониране на журналисти, които тежко подкопаха доверието към тази агенция, се казва в изявление на "Репортери без граници".

Организацията призовава премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 да направи публично достояние подслушването от ДАНС по т.нар. Операция "Галерия". Двете предходни правителства обещаха да разсекретят записите, но така и не го направиха. Това е особено важно, тъй като всички аспекти на този случай трябва да бъдат трезво анализирани. Последните две правителства обещаха да публикуват записите, но никога не го сториха, казват от "Репортери без граници".

Операция ”Галерия” се свързва с името на Владимир Писанчев, който в момента е изпълняващ длъжността председател на ДАНС и е сред спряганите имена за постоянен шеф на службата. В рамките на скандалната разработка "Галерия" ДАНС е събирала неправомерно информация за журналисти, медии, фирми. Разработката включва и разпечатки на телефонни разговори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2532 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.25 | 22:14

1
Тоя нищо няма да разсекрети. Тоя играе по сверката на ДПС, защото се кефи да е премиер. Уж имаше "експертен потенциал" пък цял месец не може да се спазари с турците за екипа си. Никакъв експертен кабинет не е това ами си е 3-5-8- от тройната коалиция. И по-зле даже. На турците и комунистите им изтъняха портфейлите и сега са алчни за позиции, още повече, че няма да е за дълго. Скоро ще ги свалят - трябва да крадат бързо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини