Павел Шопов: България е колониална държава

  • 12 юни 2013 10:36

  • 2076
  • 12
Павел Шопов: България е колониална държава
©

Изцяло нова управа на БНБ няма да промени нещата. Това каза народният представител от ПГ на партия „Атака” Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  на обсъждането на предложението на нов подуправител на Българската народна банка.

„Говорим за БНБ с безкрайно уважение, без обаче да сме наясно за това, че не можем да говорим за автентична и суверенна българска институция. Банката е на държавата, под прекия диктат на Световната банка, Международния валутен фонд и се съобразява с регулации, които идват отвън – къде от Брюксел, къде от Вашингтон. България не е суверенна държава, тя е колониална”, заяви Шопов.

„БНБ се е превърнала в един оазис, където се крепи статукво в прекрасната й сграда и където се командва уж финансовата система на България, а всъщност нищо не се командва. Търговските банки не са български. 80-90 % от банковия капитал в България не е български, а са чужди банки, които извличат своята печалба от България. Ролята на банката се свежда само до печатането на пари”, добави депутатът. Той добави, че банката няма законова и фактическа власт да влияе на търговските банки. „Търговските банки се развиват в един картел. Никой не се опитва да го разобличи. По отношение на банковия картел – абсолютно мълчание, защото тук просто не се пипа. Целта на банките не е да спомагат и да се развива реалната икономика, а да извличат печалби”, подчерта Шопов.

„Банките са свещените крави на икономиката. Те не рискуват, те не играят. Нас от „Атака” много ни съмнява, че промяна в ръководството на БНБ ще промени тази тъжна картина. Ръководството на банката в сегашния състав едва ли има волята да направи нещо”, заяви той.
„Гарантираме, че ще продължим да се борим най-после да се сложи намордник на банките и те да започнат да работят в полза на българската реална икономика и бизнес, а не да продължат да бъдат касички, от които да бъдат извличани огромни печалби, които да изтичат извън България”, добави Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година .

Последвайте канала на

2076 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2013.06.14 | 07:43

12
ATAKA са едни долни и продажни ибрикчии.За пари се разкрачиха яко на ДПС-то .ЛАЙНЯРИ МРЪСНИ.

2013.06.13 | 15:04

9
Тоя мустакат ибрикчия да ходи да плюнчи палката на Местан, а не да обяснява глупости. Колониална е на баба му фурката.
Балкански

2013.06.13 | 15:04

11
При условие, че реално България няма своя собствена монетарна политика, почти нито един отрасъл на икономиката не е собственост на българската държава или български капиталисти. При условие , че всички печалби отивам извън държата. Даже като отидеш до магазина до вас виждаш, че почти всяка стока е всносна, че няма производство, че сме се превърнали само в 1 пазар за запада. При условие, че наливаш бензин в колата си от небългарска бензоностанция и плащаш сметките си за ток, вода, телефон на чужди компании. При условие, че от 20 и няколко банки 16 не са бълраски, не вижам как България не е колониална държава.

2013.06.12 | 16:35

2
Трябва да си пълен олигофрен за да не разбираш, че България е колониална страна. Ти си точно такъв, даже нещо повече.
Мафиотска структора

2013.06.13 | 15:04

10
В тази партия има само гадове и предатели.

2013.06.13 | 09:06

8
Като чух, че сме колониална държава, се зарадвах.Наравно с Великобритания, Франция, Холандия, Русия и др. После разбрах, че нямаме колонии, язък, ами ние сме били колония. Г-н Шопов се е объркал, а обърка и мен, напразно се зарадвах. Та да обясня на г-н Шопов понятието "колониална държава", това е държава, която е завладяла чужди територии, и тези територии не са държави, защото нямат правителство, парламент, държавен глава, а те са част /териториално, административно и т.н. от завладялата ги колониална държава. Нека сега г-н Шопов да каже : ние колониална държава ли сме или сме колония на колониална държава.

2013.06.13 | 09:05

7
В България няма политици и държавници вече 60 години. Има парвенюта. И Шопов и всички като него са парвенюта, затова сме я докарали до тук. Говорят глупости и след това с дни обясняват, какво са искали да кажат.

2013.06.13 | 09:05

6
Ние сме велика колониална сила. Шопе, кажи ми къде са ни колонийте и заминавам веднага, ако има директни полети от София, взимам децата и жената, па ако мога да се вредя и за губернатор на някои от нашите задморски колонии, голям кеф.
S

2013.06.13 | 09:05

5
Мустакатият "Мефисто" бърка понятията колониална държава, колония, колониална политика и т.н., както и Болен с цялата им клика! Така им се иска и лъжат хората. Връщане назад няма по отношение на концесиите, макар и аз да искам да се развалят. Може ли да бъдем малко реалисти? Стига лъжи, манипулации и псевдопатритизъм! Мефисто да си намери жена и да почука малко за се успокои!
ДО КОГА

2013.06.13 | 08:30

4
Преди време написах коментар по същия случай. Единственото спасение за РБ е това което ще прочетете по долу. Колкото и да ги заболи някои само това е пътя. Които има реален актив като производство само той ще оцелее. Иначе парите са само една хартия с която може да си избърше г*за. Чрез планът Ран-Ът вече се унищожи държавата България. Единственото което може да се направи за да се противопостави на този план е парична реформа в следната вид: Доходите на населението като заплати, пенсии и т.н. да се емитират като за 1 лев се дадат 3 евро (пр. заплата 500 лв – работника поучава 1500 евро). Парите в банките лихвари да се емитират като за 1 евро се дадат 3 лева (пр. капитал на банката 3 милиарда лв., капитала на банката става 1 милиард евро). Кредитите да се емитират като за 3 лева се даде 1 евро (пр. кредит 60 000лв., кредита става 20 000 евро). Депозитите да се емитират като за 1 евро се дадат 3 лева (пр. имаш 900 000лв депозит получаваш 300 000 евро). Какво ще се постигне: парите ще се извадят от банките лихвари и ще влязат в обръщение, ще се повиши потреблението, ще се повиши стандарта на живот до този от средните страни на ЕС. Ще се пренаредят слоевете на обществото. Ще се намали влиянието и натиска на банките лихвари върху правителството и народа. Ще се премахне сивия сектор, ще излязат на светло скритите пари. Ще се обезценят мръсните пари и влиянието на мафията и монополите. Емитирането на нови книжа означава по голямо заробване на населението и не трябва да се допуска. Цените на горивата и енергиите няма да се вдигат много дълго време. В последствие да се въведе електронното разплащане навсякъде. Ако се извърши тази парична реформа която е правена веднъж в Западна Германия, и при голямата рецесия в САЩ политическата система в сегашният си формат ще си подари още 20 години управление. В крайна сметка парите са едни необходими хартийки. Имате ли смелост господа политици да направите тази парична реформа която ще стабилизира страната като с вълшебна пръчица. Гледайте филма „Духът на новото време” и ще разберете защо трябва да се прави парична реформа и, че монетарната система трябва да се рестартира от време от време за да съществува.
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.06.12 | 18:12

3
DA SI KYPQT MORE ZA DA PRODAVAT KOMARI NA IZGODNI CENI ZA DA SI NAPRAVQT PALATI...............
zdrasti

2013.06.12 | 16:10

1
Breee....Sopov otkri America...samo nego go nemase tuka....davajte da go komentirame sega...!Pisna mi ot kreteni..ostavete gi,ne im obrastajte vnimanie...te po tozi nacin "zivejat" v naseto ezednevie... :(((

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини