Николай Милошев предаде министерския пост (обновена)

  • 29 май 2013 16:04

  • 2044
  • 0
Николай Милошев предаде министерския пост (обновена)
©

Министърът на образованието в служебното правителство проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден предаде поста на новия министър проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна.

Церемонията се състоя в Министерството на образованието. Дойде моментът, в който аз сдавам ръководството на министерството на проф. Клисарова. За наше щастие, ние се познаваме от много години, каза Милошев. Предаването на поста е добронамерено оттук тя ще поеме основната отговорност, но аз във всеки един момент, ще бъде до нея, когато има необходимост от помощ за това, което съм научил за тези два месеца и половина. Не си тръгвам с никаква материална придобивка, тръгвам си с това, че за два месеца и половина, научих много неща за образованието, които може би не знаех. Тръгвам си удовлетворен, защото ме замества човек, като проф. Клисарова, посочи Милошев. Той заяви, че се връща като зам. председател на БАН.

Нашата амбиция, на новото ръководство на БАН, ще е да направим академията организация, която да служи много по-ценно на българската държава. Предполагам, че с всички усилия, които ще полагаме в лицето на проф. Клисарова ще имаме поддръжник, който ще ни помогне, за да бъдем много по-полезни и на държавата и на министерството. С проф. Клисарова си говорихме, че трябва да обединим българката колегия в научната и образователната сфера. Държавата има нужда от всеки един от нас, лошото е,че много години този потенциал е разпиляван в междуличностни борби. Дойде времето, в което трябва да постигнем общото съгласие. Ние сме хора на ума и словото, а не на протестите, трябва да намираме разумния начин, по който да се случват нещата в рамките на възможното”, каза Милошев. Той каза, че много му се иска всички хора в образователната сфера да бъдат и богати и доволни. „Няма как да бъдат богати, никъде по света учените не са богати, но живеят достойно. Искаме да върнем този престиж, каза Милошев.

По думите му - преди година и половина е разискван и обсъждан Закон за висшето образование, в който единственото, което липсва е първа глава „Ролята на държавата”. Този вариант на закона с всички допълнения, които са правени са в момента, както и много други закони на бюрото на проф. Клисарова, каза Милошев. Той каза още, че като бивш министър на образованието, е на разположение по всяко време за помощ на новия министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини