ГЕРБ обеща подкрепа на Пламен Орешарски за непопулярни мерки

  • 21 май 2013 10:28

  • 7966
  • 20
ГЕРБ обеща подкрепа на Пламен Орешарски за непопулярни мерки
©

На нас ни се дават първи думата и затова искам да честитя на ГЕРБ, че е първата партия, която печели за втори пореден път парламентарни избори. Това заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на първото заседание на НС.

Народното събрание беше избрано след нечестна кампания. Политическите настроения които създадоха компроматите са лош сигнал. Ако някой си мисли че атакувайки нас атакува само ГЕРБ се лъже, уточни Борисов. България е представена по лош и недостоен начин. Той призова да се спре партийното омаскаряване и че ГЕРБ ще работи за възстановяването на доверието към институциите, каза бившият премиер.

Нека с общи усилия, чест и достойнство се откажем от нечестните похвати в българската политика, призова Борисов и допълни, че ГЕРБ иска касиране на изборите, защото вотът и бил опорочен и хиляди не успяха да упражнят спокойно своя вот.

Днес ще подпишем жалбата за касиране, тъй като четири партии нарушиха деня за размисъл с обвинение, че партията фалшифицира резултатите. Суверенът решава с вота си кой да управлява държавата. 1 млн. българи поискаха отново да управляваме след 4 години по време на най-голямата криза, припомни лидерът на ГЕРБ. Ще предложим състав на правителството и отговорно от всички ще бъде то да бъде подкрепено. Дори да не бъде гласуван обаче, кабинетът ще продължи да работи като алтернатива на правителството на БСП. Ще предлагаме идеи за управлението на страната, защото ай-лошият сценарий е безпринципна коалиция, уточни Борисов.

Трудно е да се обясни правителство между БСП, ДПС и Атака. БСП и Атака искат АЕЦ „Белене“, а ДПС не, Атака иска национализация, а ДПС са против, БСП искат увеличение на данъците, докато ДПС са против, припомни Борисов. Затова голяма част от избирателите ще бъдат излъгани и политическите лидери Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не трябва да се крият зад Пламен Орешарски. Някой от лидерите трябва да поеме отговорност и да поеме властта, призова Борисов.

Никой не може да попречи на народа да протестира срещу ситуацията, подобна на тази, която Доган взе мандат и се скри зад Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Механичният сбор от партии обединени от болезнено желание за власт не може да даде добри перспективи за управление. Зад гърба на гражданите страната може да бъде дестабилизирана или да натовари с непосилни задължения за следващите поколения, предупреди Борисов.

ГЕРБ ще работи за по-силна икономика, финансова стабилност, работещи институции, енергийна независимост чрез диверсификация на енергийните източници, запазване и развитие на българската култура, каза Борисов.

Бившият премиер обяви, че първото, което ще направи партията е да внесе предложение за замразяване на депутатските заплати, повишаването на майчински добавки от 240 на 310 лв. Това беше посрещнато с аплодисменти от БСП и ДПС. Ние сме за феър плей, можехме да го приемем на последното си заседание и сега да го изпълнявате, отговори с усмивка Борисов. ГЕРБ ще работи за създаване на нов Кодекс на труда, допълнителни правила на гъвкава заетост, закони за секретните служби. Това, на което може да разчитате от партия ГЕРБ е, че на всички непопулярни мерки, които трябва да ги приложите, може да разчитате на нашата подкрепа, гарантира Борисов.

Последвайте канала на

Novini.bg
7966 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2013.05.22 | 19:54

20
Да не мислите че другата година ще взимате големите заплати и живота ще е прекрасен.Да ама не.Това със колко е сложно положението у нас и как предишното правителство е обрекло хората на мизерия го слушам от 90 сете години.Все едно и също.Ама то народа е прост ние си ги създадохме тези изроди и си ги модернизираме все повече и повече.А хорица спорете си тука и се псувайте няма проблеми наказани в таз държава няма ................

2013.05.22 | 19:53

19
От изказванията на лидерите и на четирите парламентарни пратии, едно е ясно - с Герб беше дотук!
Българин

2013.05.22 | 17:40

18
Сега очаквам до 3 месеца заплатата ми да стане 2000 лева (обещано от ДПС за мин. заплата от 1000, а за хората с образование нека да е двойно)
hahah

2013.05.22 | 16:52

17
Знаех си аз, че комунистите си се подкрепят взаимно - комунистите от ГРОБ ще подкрепят Орешарски за да спасят кожите от затвора. Класика. Иначе Атака е виновна на всичко, няма проблеми.
Ares

2013.05.22 | 09:30

11
А защо не ги замрази, когато управляваше? Ти замрази пенсии и заплати. Сега ми говориш за майчински... Каква наглост. Колкото и да не ми се иска БСП и ДПС, пак ще свършат повече работа от теб.
бр

2013.05.22 | 09:31

16
По-добре късно от колкото никога! :)

2013.05.22 | 09:29

9
Послушко партиен, замразени бяха. Опитаха наскоро тихомълком да си ги индексират, но точно "лошия" Бойко Борисов им скръцна със зъби и си останаха замразени. Пишеш, за да те четат глупаци, които се връзват на пропаганда. Ама аз не съм от тях. Лапай и се потапяй!

2013.05.22 | 09:31

14
Цървул! Такава злоба се лееше от устата му! А и как сричаше... Личи му, че е прочел само 1 книга през живота си!
Батю

2013.05.22 | 09:31

15
Ти пък кой си за да обиждаш , бе гурел такъв !!!!! И си и анонимен /като въшливата си партия .... /

2013.05.21 | 17:08

3
Вие пък ако сте чели повече, напразно е било...
Of

2013.05.22 | 09:30

13
А сега де, как ли ще си замразят заплатите. :( Колко ли ще са ЗА?!?!?!?!
ХАХАХАХА

2013.05.22 | 09:30

12
Да бе, пък на СерГей мед му капе!

2013.05.22 | 09:30

10
Гледах ГО ТОЗИ ББ то голяма злоба и ненавист не не искам такъв простак и злобар интригант отново на власт
прф. Аврамов

2013.05.22 | 09:28

8
Това което ме интересува и което не обещават е да се гласуват още тази седмица: 1. Намаляване на субсидиите на партиите 10 пъти. (Не 10% а 10 пъти) 2. Гласуване на закон за ограничаването на спекулата Тук форума е отчайващи низък и нисък. Нищо чудно че нищо не става у нас

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини