Райков: Хората не може да страдат заради драмата с Лукойл

  • 24 април 2013 12:14

  • 2508
  • 10
Райков: Хората не може да страдат заради драмата с Лукойл
©

Министърът - председателят Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май коментира темата за "Лукойл" на брифинга след заседанието на Министерски съвет, предаде репортер на novini.bg.

До късно снощи при него са били  Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, шеф на Агенция "Митници" и Валентин Златев, шеф на "Лукойл". Премиерът посочи, че между тях тримата е проведен един дълъг и не много лек разговор, в резултат на което стана ясно, че по отношение на база Росенец още на 11 април има издаден акт за съответствие. Но междувременно е настъпило увреждане на стикерите. "Именно това е довело до реакцията на Танов", каза Райков.

„На база Росенец лицензът е действащ до 1 юни. Следователно нямаме отнемане на лиценз, а действия, които трябва да бъдат предприети след разпломбирането”, информира премиерът.

„Постигнато беше съгласието, че хората на Танов днес ще извършат проверка и ще установят дали всичко е възстановено и дали всичко е наред. Що се отнася до лиценза на „Лукойл България”, той действително беше отнет", каза Райков, и допълни, че след това е възстановен с акт на съда. Проверката трябва да установи дали всички измервателни уреди са в ред и са на място и дали уверенията на Валентин Златев са факт.

„Проверката ще бъде извършена в най-кратки срокове. Не може всеки път българските граждани да бъдат превърнати в заложници на една такава полемика. Г-н Танов е един много честен човек с ясна цел, която е съответствие с интересите на страната”, каза Райков.

Премиерът каза още, че не иска да бъде арбитър в спора между Танов и Златев, но поясни, че е недопустимо хората да бъдат лишавани от гориво през почивните дни, както и по време на изборите.

"Служителите от Агенция „Митници” са били освободени заради нарушения на вътрешните правила",  каза министър-председателят Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. В случая „Лукойл България” имат срок до март да поставят уреди, които не са поставени, обясни министърът на финансите Калин Христов. Директорът на Агенция „Митници” Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната е сезирал прокуратурата, каза министър-председателят. По отношение решението за отнемане на един от лицензите на „Лукойл България” за данъчен склад, финансовият министър Калин Христов заяви, че е даден срок до 31 март 2013 г. да има уреди, които да са свързани и да предават информация в реално време. Агенция „Митници” е направила проверка и е установила, че съществуват такива уреди, но не са свързани. Танов ще прави проверки, докато не бъдат свързани, за да започнат да подават информация в реално време, обясни Христов. Ще бъдат взети предвид резултатите от повторната проверка, която се прави. Това не означава, че предишните проверки са били неверни или не добре свършени. Премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май отказа да коментира „емоционалното изказване” на Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

Министър-председателят коментира и правилата за управление на средствата от държавните дружества – „Искам да ви кажа, че правилата са готови. В понеделник ще бъдат предложени за публично обсъждане, защото по закон тази промяна трябва да премине през 14-дневна процедура за публично обсъждане. След като премине, ще преценим кои от тези правила ще приемем. Те ще бъдат приети с новата наредба, която ще има задължителен характер."

Райков информира, че е разпоредил на министъра на труда и социалната политика да работят всички социални трапезарии.

Премиерът съобщи, че в разговарял с Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет и ще бъдат гарантирани едни честни и прозрачни избори. "Работи се по темата с ротацията на полицаите по време на изборите", каза той.

Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май каза още, че с министъра на земеделието проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин е обсъдено да отпадне ветеринарният контрол от границите и поясни, че санитарният е вдигнат отдавна.

Райков съобщи също така, че е имал среща с български производители, които имат проблеми с големите вериги и информира, че са били обсъждани взаимоотношенията им.

Брифингът на Райков започна със скандал с журналиста Сашо Диков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2508 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.04.24 | 21:30

1
Пелтечещият пак е правил циркове.

2013.04.24 | 21:30

4
Премиерът призова в най - кратки срокове Ваньо Танов и Валентин Златев да се разберат""Аре и тоя почна да ръси глупости,аве кой Примиер ве ти или Ванчо.Боже,Боже,отървах ме се от един друг го наследи

2013.04.24 | 21:32

7
Защо се хващате на всяка сламка която ви пускат за да стане новина.Не виждате ли че с всичко това нарочно се измества народният гняв от истинските неща като цената на тока,водата и храната както и ниските доходи.Защо сега като сме в предизборна кампания не се разглеждат тези неща ами се ползва недоволството на хората за постигане на повече гласове на изборите.Така ли ще разберете кой какво ще направи за подобряване на живота на хората или само след няколко месеца хората пак трябва да излизат на улицата и пак да се пилеят пари за нови избори.Кой каквото е правил като излезе съдът с решение ще ли плати а не сега да се ползва за предизборни агитации сякаш не знаем БСП защо загубиха изборите през 2009г. точно за корупции и далавери.
potrebitel

2013.04.24 | 21:31

5
Нека не не се правим,че всичко разбираме.Щом е решено,че е редно да има служебно правителство,точка.Понякога едни такива експерти са по полезни, отколкото избрано.Помним и Ренета Инджова.Партийните назначения са по вредни,защото се назначават ''наши,партийни членове,роднински,от детската градина,от студенски години,колега-пожарникар,дъщерята Калинка и др.''
айде пак

2013.04.24 | 21:30

3
Досега - беше каквото беше , отсега нататък - както си е било .

2013.04.24 | 21:30

2
Микродрама го нарича. Макроидиот !!
ovi

2013.04.24 | 21:31

6
Борисов доста облагодетелстваше олигарски и монополисти. Време е да се оттървем от ГЕРБ! Те източиха държавния резерв, окрадоха здравеопазването, унищожиха малкия и средния бизнес и фалираха българския народ
maloumnik

2013.04.24 | 21:37

9
Брейййй излиза, че без Лукойл ние хората сме обречени. Нека всички да благодарим на г-н Златев и да не го ядосваме вече.
egg

2013.04.24 | 22:22

10
hello dears

2013.04.24 | 21:35

8
На всеки от нас вече му става ясно.Печеливите ще бъдат АТАКА.С ПП АТАКА винаги напред.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини