Росен Плевнелиев: Ще се извиня на Флоров, ако е невинен

  • 20 април 2013 11:46

  • 2294
  • 14
Росен Плевнелиев: Ще се извиня на Флоров, ако е невинен
©

Държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обеща покана в Президентството и лично извинение на Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна, ако сигналите за подкуп в особено големи размери срещу него се потвърдят при разследването на прокуратурата.

Смекчаването на тона и обяснението на „необходимата подкрепа вчера” към институциите дойде по-малко от 24 часа след като той призова вътрешния министър Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 да се съобрази с държавното обвинение, дори това да означава отстраняване на директора на ГДБОП от длъжност, както се и случи по-късно в петък.

„Искам да кажа нещо много отговорно и ясно – да, аз вчера трябваше да подкрепя българските органи и системата на правораздаване, защото това изисква от мен държавността, и аз самият, уважавайки институциите, трябва да ги подкрепям, но се надявам те да си свършат бързо работата. Искам да бъда категоричен, че ако се окаже, че няма нищо, ако се окаже, че е поредната пушилка, лично аз ще извикам г-н Флоров, ще го поканя в президентството и ще му кажа – „извинете”. И се надявам повече хора да го направят”, заяви в събота Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, съобщи БТВ.

Обяснявайки оправдателната част на ситуацията, той не забрави и другата възможност при подобно разследване: „От друга гледна точка, ако има доказателства, ако наистина има реални основания, нека прокуратурата да покаже и да си свърши работата. Това, което вчера се случи, е пълен картбланш за органите на правораздаване - да работят спокойно и да докажат с действията си собствената си инициатива”.

Държавният глава откри нишка между предизборната кампания и случващото се във вътрешната система през последния повече от месец: „Не може само предизборно да се активираме и да клепаме един-друг, това трябва да става само на базата на конкретни доказателства, които да могат да издържат в съда. По същия начин се надявам, не само в седмицата преди изборите, а винаги да се действа и това е част от концепцията ми за работещи институции. Винаги даваме шанс и подкрепяме, но очакваме и резултати, годни за защита в съда”.

В същата насока Плевнелиев отново призова за позитивна кампания.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2294 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
ДО Г-н ПЛЕВНЕЛИЕВ

2013.04.21 | 11:21

5
И какво ще му кажете на ФЛОРОВ г-н ПРЕЗИДЕНТ? ИЗИНЕТE, ЧЕ ВИ РЕЗНАХ ГЛАВАТА - ВРЪЩАМ ВИ Я ЦЯЛА!
Браво

2013.04.22 | 12:19

14
Точно това щях и аз да напиша. Изкараха ГЕРБ най- големите злодей, а истинските виновници за днешното ни състояние са чисти като светци, за тях нямало доказателства. Смешници! Каква полза да се извини, след като омаскари човека? Да не би едно такова височайшо извинение ще компенсира вредите, които нанася на човека, а и на авторитета на институциите в България. Ако той и Цацаров бяха толкова принципни и демократични, защо не се разровят в блатото от преписки и дела, които са натрупани през 20 и повече години, а чакат избирателно някой да пусне компромат за определен човек и чак тогава да се задействат.

2013.04.21 | 11:21

4
ПРАВ Е ПЛЕВНЕЛИЕВ! ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ!

2013.04.21 | 11:34

7
Една от кардиналните Ви грешки,г-н Борисов,е избора Ви на тази двойка за президент и вицепрезидент.Жалко,много жалко.Щял да се извини на Флоров-и какво от това.Колко ти струват извиненията?А това ,че влияеш на предизборната кампания с прибързани и необмислени действия?Още Станишев не се е доизказал и той услужливо бърза да го отстрани от длъжност.

2013.04.22 | 12:18

13
Кво е виновен Боико че тоя е не благодарен мишок
donka

2013.04.22 | 12:18

12
Флоров започва да се развива при Буда докато е главен скретар на МВР и е шеф на БОП-а вече като е премиер. А Борисов е виден контрабандист и сикаджия. Никой не се съмнява, че тия са престъпници. Независимо какво ще докаже следствието.
ценко минкин

2013.04.22 | 12:18

11
хехе, роската се изплаши като ввидя що за злоддей е Буда. Правилно. Все пак щом Цацаров се обърна, значи кашата от дрога и корупция е огромна.
ZASCHTO.....

2013.04.21 | 23:08

10
Абе що пре----ха Замундата?Не си падам по конспирациите,но къде ще излиза блока с новини(най-вече политика и избори-2013).Не се ли явяваме най-точната соц.извадка,която е неудобна на много хора?
Soul

2013.04.21 | 22:55

9
"Мазен" - президент.Начело на България стои един "мишок мазен" и другите покрай него....
4OKO

2013.04.21 | 22:53

8
napravo my napravi edna svirka-MIKI MAYS prezedent.....Sramota

2013.04.21 | 11:34

6
За 2ри мандат да гласуват за него турците Сидеров и ГЕЯ

2013.04.21 | 11:21

3
Късно е либе за китка.МИНДИЛ
Жена му на тоя мишок беше права за него!

2013.04.21 | 11:21

2
Президентът се отивааааааааааааа!!! Много бързо му лъсна червения корумпиран г.ъз! Сега ще се гърчи как да излезе чист от ситуацията Късно е вече либе за китка! ВЕЧЕ НЯМА ПОДКРЕПАТА ОТ МНОЗИНСТВОТО НА ХОРАТА!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини