Маргарита Попова: Дори да е неоснователен, скандалът със СРС-та руши доверието

  • 19 април 2013 13:37

  • 1309
  • 5
Маргарита Попова: Дори да е неоснователен, скандалът със СРС-та руши доверието
©

Както и да завърши скандалът с подслушванията, се руши доверието на гражданите към институциите. Това заяви вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на при посещението си в Ловеч.

Тя изтъкна, че за нея не е важно какъв ще бъде ходът и как ще завърши този скандал - дали ще се окаже верен или неоснователен и неверен. По думите й еднакво лошо е и в единия, и в другия случай, защото се руши доверието на гражданите към институциите и в страната, както и имиджът на държавата ни навън.

„Оттук насетне няма да коментираме. Задължение на прокуратурата беше да поеме този сигнал и да направи проверка. Аз съм била свидетел и знам, че преди повече от десет години подобна проверка, във връзка със скандал за подслушвания, е правена - грандиозна, мащабна проверка, по времето на бившия главен прокурор Никола Филчев”, допълни Попова. Тя припомни, че тогава били открити много организационно-административни нередности, допълва БТА.

Тя не пожела да даде оценка и на работата на прокуратурата по случая. Заяви само, че бързо е бил сформиран екип и назначена проверка. „Това е само констатация, не е оценка, защото прокуратурата е длъжна да прави това и ние не можем да правим оценки и да възхваляваме нещо, което се дължи по закон като поведение”, заяви вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1309 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Къв Вицепрезидента

2013.04.21 | 01:43

5
Г-жо Вицепрезидент и Вие май се откъснахте от земята! Чуйте обикновените хора:"ние не се интересуваме от подслушвания - а от "насъщния"! Изказването Ви е "чисто подмазване към Прокоратурата и Пощальона! Как така " и да не е верно......пак ще е верно?" Ви питам аз пък Вас! Така ли раздавате правосъдие?
Гражданин

2013.04.21 | 01:43

4
Недоверието в институциите е една от основните причини за хала, на който се намира държавата. Не само, че гражданите нямат доверие в институциите, заради правни и организационни проблеми, ами и самите институции помежду си воюват, както в последните седмици. От това губи държавата като цяло, а и всеки един гражданин поотделно. Как може отделният гражданин да уважава законите, когато политици без национално достойнство непрекъснато изразяват съмнение в работата на институциите на международни форуми?! Свършиха ли се честните хора в България, та при всяко по- голяма разследване трябва да се обръщаме към чужденци да ни решават споровете. Срамота!
Матросов

2013.04.21 | 01:43

3
Просто като вървях към фашисткия бункер исках да залегна, ама се спънах и паднах на амбразурата...Майтап бе г-жо Вицепрезидент!
Попова, малко повече уважение към Българите, моля!

2013.04.21 | 01:43

2
Тая вицепрезидентска герберица е на път да докаже, че е по-голям боклук и от бб и от цвцв взети заедно - вбесява ме нейното крайно неморално и безцеремонно отношение към Българите, защото според думите й излиза, че Българите нямат интерес от това да се разкрие истината, а само да се поддържа фалшиво лъскава фасадата на българските институции, нищо че са се вмирисали от клановост, корупция и най-вече извратена партийна пристрастност към крадливите тъпанари от ГЕРБ!
Мъка мъка

2013.04.20 | 12:33

1
Известно време преди горепосочената особа да стане вицепрезидент даваха по тв заседание на висшите магистрати. Гледам аз - а?! На председателското място сложили някаква с посивяла коса, която от време на време вземаше думата да каже по нещо абсолютно безсмислено на ужасен диалект. Викам си, от къв зор са турили стенографката там, па и акъл им дава, дето го няма. Това беше министърът на правосъдието Маргарита Попова. Мъка, мъка...

Добави коментар

Водещи новини