БСП поиска Станимир Флоров да бъде отстранен от ГДБОП

17 април 2013 19:02

БСП поиска Станимир Флоров да бъде отстранен от ГДБОП
©
2577 20

Във връзка с изнесени шокиращи данни за извършвани оперативни разработки относно покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали, насочени срещу сегашния директор на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна, настояваме за незабавното му отстраняване от МВР. Това се казва в позиция на БСП изпратена до novini.bg.

Изнесените твърдения и факти по медиите са шокиращи. В тях става дума за връзки на Флоров, една от най-високопоставените и овластените фигури в МВР с престъпния контингент. Самият факт, че Флоров е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП.

Очакваме бърза и адекватна реакция в тази посока от министър председателя Марин Райков и президента Росен Плевнелиев, който носи пряката отговорност за работата на служебното правителство. Днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е образувала проверка относно изнесените в публичното пространство скандални материали. В тази връзка изразяваме своите опасения, че оставането на г-н Флоров в МВР носи пряка заплаха той да възпрепятства или да повлияе на разследването.

Това е поредният тежък скандал в МВР, който поставя въпроса – за кого работи МВР – за обслужване на политическите цели и машинации на партия ГЕРБ, за организираната престъпност, или за интересите на българската държава и граждани.

Изразяваме своето притеснение, че последните скандали във вътрешното ведомство заплашват основните принципи на демокрацията и спазването на законността в страната. Те разкриват шокиращи факти за злоупотреба с власт, извършвана в структурите на МВР по времето на Цветан Цветанов.
 

Novini.bg
2577 20

Коментари 20

Добави коментар
победител

2013.04.19 | 11:42

20
БСП трябва да бъде зачеркната от картата на България!!!
стамбе

2013.04.19 | 11:42

19
Аз предлагам всички жители на Българияр да си подадат оставките като български граждани и да напуснат държавата,за да мирясат "най честните и не корумпирани хора от БСП"!!!

2013.04.19 | 11:42

18
Не е нужно всички да си подават оставката. Достатъчни са ченгетата: Боко, Цецо, Калинчо, Флоров - само 4 човека и ще мирясаме

2013.04.19 | 11:42

17
Охаа БСП убиха българския народ, ограбиха го източиха държавата
123

2013.04.19 | 11:41

16
2002г под наблюдение, а пък 2006г назначен от БСП за шеф на отдел "Наркотици" Уж шеф на наркоотдел, а пък къртица на Брендо, според бившия шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев, който е уволнен , защото возел Фатик със служебната си кола. Уволнен и веднага назначен да отговаря за сигурността в БСП!!! Да се чудиш кой какъв и за какво се бори. Истината е, че ГЕРБ не направи чистка в структурите, остави много стари кадри на ключови места, може би защото няма и нови такива, и сега си пати.
Кой е Станимир Флоров ?!

2013.04.19 | 11:41

15
Кой е лицето Станимир Славейков Флоров ? Мислите си, че това е човекът който познавате като директор на ГД“БОП“. Всъщност Станимир Славейков Флоров от 1991г., тоест 22 години е член на тази организирана престъпност, като се е издигнал до нейните върхове. Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван, затова че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.
В

2013.04.19 | 11:41

14
А ние искаме всички от бсп да увиснат на бесилото.
Хронология...

2013.04.19 | 11:41

13
Миро Мършата, а сега Флоров и Калин Георгиев - при Прокурора! Основните играчи на Бойко един по един се е запътват към затвора !!! Сещате ли се кои са следващите… ??
затворите са други

2013.04.18 | 15:12

1
КАКЪВ ЗАТВОР ТАЗИ ДуМА Я НЯМА В ТЕХНИЯ РЕЧНИК. ВИЖ ОСТРАНЕН,ОТПУСКА,ДОМАШЕН АРЕСТ И Т Н.
Буда и Флоров

2013.04.19 | 11:40

12
Бойко Методиев Борисов фигурира в архивите на ЦРУ с обвинения за: 1. Трафикт на амфетамини 2. Контрабанда на горива 3. Пране на пари чрез банката на Цветалина Бориславова А като прибавим и аферата с Мишо Бирата, скандалът с подслушванията и поръчковите убийства по време, когато ББ беше Главен сек. на МВР - КАРТИНКАТА СТАВА ЗЛОВЕЩА !!! А Флоров е просто един амбициозен изпълнител!

2013.04.19 | 11:40

10
Прав си приятелю. Само ми кажи историята с Мишо Бирата има ли нещо общо с подслушването? Кой кого подслуша? В чия полза беше това подслушване и кой го направи? А? Значи когато ние го правим е ОК, иначе кофти. Освен това, май си забравил, че разговорът с Мишо бирата според оператора е бая по-къс от записа, който подкрепящите БСП излъчиха. За мен това значи, че има нещо добавено. Кой го направи това? Айде да не се будалкаме. Разбирам, че трябва да се злепостави Бойко и че като загубят на Станишев лошо му се пише, но не можете с изкуствени скандали за накарате хората да забравят, кой разруши Родината и кой изкяри от 20 госишния грабеж. Това ги мотивира за кого да гласуват, а не твоите примитивни измислици. Така че не си за тая работа братле. Явно. Махни се от форума и пусни други, по-кадърни от теб пропагандисти да опитат. Ти не ставаш, защото в същност работиш против БСП. Лошо.

2013.04.19 | 11:40

11
По-добре да поискат да се закрие БОП. Пречи на бандитите, а те са създадени от БСП. Много правилно от гледна точка на БСП. Наште бандити трябва да могат да работят спокойно. И да ни помагат с пари, когато трябва. Двадесет години това работи гладко, а сега - проблеми. На държавата - майната и. Истински "патриоти". Просто нищо ново. БСП искаше да докара държавата до ръба на гражданска война чрез "спонтанните протести", които организира, та за БОП ще се замисли. Глупости. Хората трябва да гледат и да мислят. Който може. Който не - да му гласува. После да не мрънкя.
S

2013.04.19 | 11:39

9
"Изнесени шокиращи данни" от кого и кога! От тайното ДС на БКП/БСП, което сега работи нон-стоп за изборите! Не се учудвайте, това е стила, практиката и същността на БКП/БСП. Четете внимателно между редовете изказванията на Гейчо и останалите лица в медиите! Там може да разпознаете кой, кой е, а риториката от 1925г.!

Добави коментар

Водещи новини