Василев: Плащат се милиони излишни левове заради липсата на електронно правителство

  • 08 април 2013 08:39

  • 949
  • 1
Василев: Плащат се милиони излишни левове заради липсата на електронно правителство
©

"Много услуги ще бъдат електронизирани", заяви в сутрешния блок на БТВ Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013, министърът, който отговаря за служебното правителство.

По думите му, заради липсата на електронно правителство, бизнесът и гражданите плащат милиони левове. "Тежка е административната тежест за услугите, които не се предлагат по електронен път", добави още той.

"Развитието на стратегии и приложения за електронното правителство в България е започнало през 2012 година.  Има неща вече, които работят. Въпросът е да се стиковат всички неща, за да започнат да си говорят по между си", заяви Василев.

Министърът заяви, че в момента няма пълна информация колко ще струва електронното правителство на България. По думите му, към момента то струва около 100 млн. лв.

Последвайте канала на

Десислава Станева
949 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.08 | 18:11

1
От 1990г. до сега всички които идваха на власт , обещаваха " да се плаща на едно гише - и намаляване на администрацията". ЕЕЕ - никой нищо не направи: раздуха администрацията, измислиха си нови длъжности , и усложниха живота на всички нас,обикновенните хора . На всичко отгоре увеличиха заплатите на администрацията - как да им вярвам ?

Добави коментар

Водещи новини