Ангел Славчев: Искаме да изпълним израза "народен представител" със съдържание

  • 08 април 2013 07:50

  • 2040
  • 6
Ангел Славчев: Искаме да изпълним израза "народен представител" със съдържание
© Булфото

Ще се борим за граждански контрол, защото от това има нужда България в момента. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Агнел Славчев, съучредител на Сдружение за граждански контрол.

Искаме да изпълним израза "народен представител" със съдържание. Ние плануваме всеки от нашите народни представители да се отчита на шест месеца за дейността си, а всяка година да се гласува дали той е достоен да остане в Народното събрание. Тъй като тази идея няма подкрепа в закона в момента, всеки един представител ще подпише декларация, че ако не го искат гражданите и не изпълнява добре задълженията си, ще напусне сам парламента, заяви Славчев.

По думите му, за листите на сформираното сдружение се търсят хора без корист. Нормално е да не се запълнят листите обаче, смята той. Първо, имаше вътрешно разделение, а и не всеки е готов да тръгне по този трънлив път. Има много хора на високи обществени позиции, които ни подкрепят, но казват, че се притесняват за себе си и семейството си, ако тръгнат по този път. В полицейска държава така се живее, подчерта той.

Не е важно само кой ще се включи в листите, а кой ще остане и след това в сформирането на политиките, заключи той.

Нашето сдружение поиска да даде сила на студентите по пътя на протестите и управлението на страната, каза Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

Ние не основахме студентско движение, а подкрепихме движение, които да обедини не само студенти, а и всички, които смятат, че пътя, по който трябва да вървим, е обединение, но с ядро от млади хора. Някои се страхуват, някои не виждат как това може да промени страната, но ние бяхме длъжни да опитаме - като млади хора, като образовани хора, като носители на бъдещето на страната. Ние вярваме, че ще успеем да вкараме тези хора в управлението под някаква форма, категоричен бе той.

По думите му, и Националното представителство на студентските съвети има проблеми със запълването на сто процента листите.

Последвайте канала на

2040 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.07.22 | 13:31

6
Браво, Ангелов.Само така и напред,БСП трябва да спечели...Това ни е шанса!!
фен

2014.07.22 | 13:30

5
Ами тогава подкрепете АТАКА .Исканията на протестиращите съвпадат с тези ,които Атака говори от години.

2013.04.10 | 19:44

3
атака са боклуци!!

2013.04.10 | 19:44

4
ти прецака протеста на хората. от това развитие спечели енергийната мафия и монополите.

2013.04.08 | 20:05

2
Ангелов......Потърсете отговор от Дучето и темподобни..Те са и между вас.Има много платени слухари ,подстрекатели,които викат"НАПРЕД!!!АТАКА"обръщаш се и виждаш,че тях вече ги няма......................
Справедлив

2013.04.08 | 20:05

1
Ангеле, мислиш си че всичко е като да хвърляш камъни по полицаите и да вдигаш баирака. Ама момче младо не се прави на интересен.Взе пари от така наречените протести. сега искаш и депутат да ставаш.Нахалник си голям. Вземи да хванеш нещо да поработиш,та да видиш как се изкарва хляба. Свикнал си само на мързел и лесни пари от всевъзможни проптести. Хайде отивай да работиш мързел такъв.

Добави коментар

Водещи новини