БСП: СРС-тата са системен проблем в страната

  • 04 април 2013 14:13

  • 1494
  • 5
БСП: СРС-тата са системен проблем в страната
©

БСП настоява да се възобнови Националното бюро за контрол на СРС-тата и СДОТО да стане самостоятелна агенция.

Това обяви Младен Червеняков на пресконференция. Тези две мерки ще са част от законопроекта, който левицата подготвя за следващия парламент. Червеняков беше категоричен, че това са верните решения, които ще помогнат срещу системната злоупотреба със СРС. Членът на НС на БСП обясни, че изваждането на СДОТО от МВР ще ограничи политическото влияние върху структурата. По отношение на Националното бюро за контрол на СРС-тата Червеняков подчерта, че е необходимо да има засилен граждански контрол. Младен Червеняков отбеляза, че след вчерашните изявления на главния прокурор, т.нар. СРС-гейт очевидно навлиза в нов етап. Той изтъкна, че на практика Цацаров е потвърдил голяма част от сигнала на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. „Проблемът е, че става дума за системен проблем в страната”, подчерта Червеняков.

Според Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно прокуратурата трябва да разшири проверката, като се стигне и до мобилните оператори. Според Миков е добре да се провери дали има в обекти извън МВР изведени т.нар. акаунти, като добави, че следи за това остават. Членът на ИБ на НС на БСП настоя да се провери как информация от СРС-та се използва за натиск. Социалистите напомниха за тройно увеличение на подслушването и за скандалните случаи като този с Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната и Мишо-бирата. Младен Червеняков изтъкна, че от 13 000 СРС-та едва 5% се използват като доказателства.

„Ние нямаме овчедушието на бившите министри на ГЕРБ да кажем – подслушвайте ни на воля, нямаме нищо против при всеки телефонен разговор да участваме минимум трима. Ние сме свободни български граждани. Не съм съгласна да ме подслушват незаконно и никой български гражданин не е съгласен”, заяви Мая Манолова. Тя попита дали има хора, които се съмняват, че ГЕРБ злоупотребяват със СРС. Манолова напомни, че след Танов-гейт в парламента Борисов и Цветанов обещаха законодателни промени по отношение на използването на СРС-та. „Две години личните им обещания бяха удобно забравени. Единственото, което направиха, е да въведат използването на СРС-та в предизборната кампания – едно допълнително улеснение за подслушване на политическите опоненти”, изтъкна Мая Манолова.

„Големият проблем е срастването между политическа и професионална функция в МВР”, каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и подчерта, че пролетното почистване в някои служби няма да помогнат тези факти да бъдат скрити. Реформата в МВР беше спряна и посоката, в която се движеше министерството, не беше посоката на Европейския съюз. Миков напомни за случая Тончо Михайлов и попита какво е развитието по него.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1494 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Халтурко

2013.04.05 | 02:08

5
Три стъпки от аферата "БГ Уотъргейт" 1. Прокуратурата разпитва Цветанов - той отрича. 2. Прокуратурата доказва подслушването - Цветанов почва да топи Борисов. 3. Бойко прилага на Цветанов "Карате в бъбреците" а влюбената годзилка Лили Павлова им носи контрабандни цигари в затвора.

2013.04.04 | 20:49

2
ДРУГАРЮ! СЪБУДИ СЕЕЕЕЕ!
ГербеХейтър

2013.04.04 | 20:49

4
"От 13 000 СРС-та едва 5% се използват като доказателства." Ясно, Цецко си е слухтял заради самото слухтене - кефи се пича!! Някой си събират марки, други ходят да тичат и плуват а Цъки си слухти - всеки с хобито си!!!
КАКА

2013.04.04 | 20:49

3
няма проблем червеняков СДОТО може да дойде в моя хол.-спрела съм парното и не го ползвам. като спечелите на 12.05 си го сложете на позитано . мир да е
SIBIRIADA!

2013.04.04 | 19:50

1
Тези са сигурни 100% че няма да спечелят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини