Плевнелиев отива в Унгария

  • 01 април 2013 14:19

  • 1272
  • 2
Плевнелиев отива в Унгария
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на официално посещение в Унгария на 2 и 3 април, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В Будапеща държавният глава ще има срещи с президента Янош Адер, с председателя на Националното събрание Ласло Кьовер и със заместник-министър председателя Тибор Наврачич. Ще бъдат обсъдени въпроси от дневния ред на двустранните отношения, както и сътрудничеството между България и Унгария в Европейския съюз. В присъствието на президентите Плевнелиев и Адер ще бъдат подписани двустранни споразумения в областите на образованието и на културата.

Президентът Плевнелиев ще се срещне в Аулата на Българското училище в Будапеща с представители на българската общност в Унгария, след което ще присъства със своя унгарски колега Янош Адер на концерт на ансамбъл „Филип Кутев“ и на фолклорния ансамбъл на българската общност „Янтра“.

В рамките на посещението си държавният глава ще открие в унгарската столица изложбата „Труден избор с голямо значение: съдбата на българските евреи“, посветена на 70-годишнината от спасяването на българските евреи в годините на Втората световна война.
В делегацията, водена от държавния глава, са министърът на образованието, младежта и науката Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден и министърът на културата Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1272 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
I LOVE ISRAEL

2013.04.01 | 20:30

2
Благословение и Мир на Израел и Ерусалим
в БОГ ни е надеждата

2013.04.01 | 20:30

1
``In GOD we trust`` БОГ да пази Република България, лидера и Бойко Борисов, и президента Росен Плевнелиев.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини