Плевнелиев: Гражданската енергия трябва да бъде позитивна

  • 20 март 2013 15:18

  • 1152
  • 4
Плевнелиев: Гражданската енергия трябва да бъде позитивна
©

За мен е важно идеята за граждански борд за изборите много скоро да се въведе в реалния живот, защото това ще гарантира съвсем нов подход.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти в отговор на въпрос и допълни, че е доволен, че служебното правителство е поело този ангажимент. Плевнелиев каза, че всички неправителствени организации, които са наблюдавали изборния процес през годините, са добре дошли в гражданския борд, който президентът определи като още една работеща институция за демократичната държава. Работещите институции са предпоставка за развитата демократична и солидарна държава, каза Плевнелиев. За мен са важни институциите, гражданският борд за провеждането на изборите ще следи много внимателно всичко, каза Плевнелиев. Искам той да заработи, тогава няма вече да има съмненията "кой кого назначил и какво казал", каза президентът в отговор на въпрос за това, че заместник-главният прокурор Ася Петрова ще оглави националното междуведомствено звено, което ще следи за законността на изборите.

Попитан как оценява първите стъпки на служебното правителство президентът каза, че е най-добре народът да направи тази оценка, а не президентът. Плевнелиев припомни, че мандатът на служебния кабинет е ограничен във времето, то има ясен списък със задачи и по думите му, ако го изпълни, всички ще бъдем много доволни. Нека да дадем шанс на някой, който е поел отговорност да покаже какво може и да оценим обективно какво е свършил, апелира президентът.

Росен Плевнелив изрази удовлетворение ,че гражданската енергия е позитивна и че хората са разбрали, че за да променят държавата си, трябва да я припознаят и чрез нейните институции да могат да я променят. Днес част от протестиращите създават партии и граждански движения - това е много добре, някои други работят заедно със служебното правителство, обществените съвети се подготвят, ще има и много по-широко гражданско представителство, посочи президентът. Нека да направим така, че гражданската енергия да бъде позитивна и градивна, каза още Плевнелиев.

Последвайте канала на

БТА
1152 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Центурион

2013.03.21 | 01:15

4
Плевня от София лесно се дава акъл отиди на протестите ама без трикрилните гардероби от НСО и ги посъветвай протестиращите да видиш колко позитивно ще ти цепнат дупарата !
:)

2013.03.21 | 01:15

3
с 500лв на месец ще е супер позитивен народа :) да не говорим че има пенсионери с 120 лв
Оптимист

2013.03.21 | 01:15

2
Още не сте откраднали всичко и народа не е още умрял от глад. Ура!

2013.03.20 | 20:46

1
Da, rasbira se ! No positivno mislene,isob6to mislene, diziplina i pragmati4nost sa 4ujdi ponqtiq sa balgarskata masa. Po udobno e da marmorim i da se obvinqvame edin drug. Na vseki edin vsi4ki drugi pootdelno i zaedno sa mu vinovni i obratno

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини