Станишев: ГЕРБ докараха страната до разорение (видео)

  • 28 февруари 2013 12:07

  • 5747
  • 39
Станишев: ГЕРБ докараха страната до разорение (видео)
©

Ситуацията в страната е изключителна тежка. Освен политическата криза има финансова, обществена и социални кризи. Страната е в безвластие. Това най-много личи в здравеопазването. Цялото ръководство на НЗОК трябва да подаде оставка.

Това заяви председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на специална пресконференция. Вчера представихме пакет от мерки на президента, които служебния кабинет трябва да изпълни, продължи той. Президентът посочи днес датата 12 май провеждането на предсрочните парламентарни избори. Ясно е, че той не е готов със служебното правителство и се опитва да бави изборите. На 28 април било Цветница. Еми, то всяка неделя има църковен празник. На 12 май е Свети Тома, ако не се лъжа. Това какво означава, да не провеждаме избори ли, попита Станишев. Служебното правителство трябва да докаже, че не е продължение на управлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. То трябва да освободи политическите кабинети и да проведе честни и почтени избори. Ръководството на МВР трябва да се деполитизира и да се отърве от наследството на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Настояваме служебното правителство веднага да назначи нов състав на ДКЕВР и да се намалят цените на електроенергия, защото това е възможно, категоричен беше Станишев.

Трябва да се забрани спирането на тока на гражданите и да се въведат диференцирани цени. Парламентът трябва да гласува тези промени незабавно, а не да се занимава с незначителни неща, продължи соцлидерът. Много е тежка ситуацията и служебното правителство трябва да гарантира социалните придобивки на най-бедните граждани. То трябва да разкрие цялата картина и цялата истина за положението на държавата. Трябва да се актуализират бюджетите на детски градини и училища. Също и на БАН. Веднага трябва да се замразят студентските такси. Ще наблюдаваме под лупа заседанията на Министерския съвет, които предстоят и ще алармираме обществото за всички нередности, закани се Станишев.

Всяко едно действие на администрацията трябва да се наблюдава внимателно и където има възможност да се режат разходи, които после да се насочат за социални нужди. Контрабандата си върви съвсем спокойно, обяви Станишев. Това е едно ограбване на държавата и начин на действие на Борисов и Цветанов. Това са само част от мерките, които ние представихме на президента. Това правителство докара хората до мизерия. Това правителство покровителства монополите и олигарсите. Те трябва да понесат ясна отговорност за това, че докараха страната до разорение. Имаме информация, че в почти всички министерства се унищожават документи, които разкриват истината за управлението на ГЕРБ, обяви той.

Пак заявявам най-категорично, че независимо от следващите резултати на парламентарните избори, аз няма да бъда министър-председател, обеща Станишев. Тук не става въпрос за политически игрички и задкулисни договорки. Носител на промяната ще е политиката на БСП. Ние искаме да а я реализираме в диалог с хората. Ще преценяваме дали в листите на БСП ще има хора от гражданското общество, които участват в протестите. Основната цел е следващото правителство да не бъде на ГЕРБ, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5747 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар

2013.03.01 | 06:24

13
Станишев: ГЕРБ докараха страната до разорение По-точно до поредната национална катастрофа ( а не сме вързани за Русия за първи път до сега ) ГЕРБ са еничари и мафиоти !

2013.03.01 | 16:04

39
UNIKALEN TAPANAR
уъ

2013.03.01 | 16:02

33
само такива идиоти , като теб останаха да гласуват за боклуците.

2013.02.28 | 17:30

6
Нищо по уникално тъпо ,от несвързаните думи които си подредил ,не бях чел до сега ! Ако и в живота си толкова прост ,то не е за учудване ,че си поддръжник на БСП.

2013.03.01 | 16:04

38
От коментарите мога да кажа само едно. Народът си заслужава съдбата. Не искате БСП, не искате Станишев, гласувайте си за Бойко и не се оплаквайте. Политиката на ГЕРБ е ясна - нищо не работи както трябва и винаги виновен е друг. Щом предпочитате бивша мутра да ви управлява, ваш избор. Толкова пъти чухте, че при Тройната коалиция е било по-зле, че чак го повярвахте. Чисто съвпадение, че протестите са сега.

2013.03.01 | 14:52

28
Не зная какво заслужава българският народ, но вие имате много къса памет за тройната коалиция. Крадяха по 3 и ни спряха европейските пари. Изхарчиха всички икономии за Коледа, вдигнаха пенсиите на хартия. Станишев каза, че световната криза ще ни заобиколи, а сега приказва пълни глупости.
Ляв бек

2013.03.01 | 16:03

37
Тоя плехар не може да спи, защото усеща че по-скоро Волен кукуто ще стане премиер, от колкото той. Разбирам защо се ядосва, все пак е взел много кинти от тези, които поддържат предизборните му кампании,а в замяна не може да им предложи дори гол хубав задник. Сори Серго, ама няма да ти върже, ако ще не всеки ден да плюеш в пресата, ами дори стриптиз на червените бабички няма да ти помогнат.
до Серго

2013.03.01 | 16:03

36
Серго,ручай ми ку.а !!!

2013.03.01 | 16:03

35
Гроб със замах довършиха започнатото от бсп разорение на БГ. От 45+23 г. Ни ръководят АТЕИСТИ, но и народът не пада по-далеч. Серго, бидейки лидер на безбожна партия, разрушила църквата, е изумително запознат с църковните празници!!?? Какво ли не биха направили, за да спечелят пак доверието на народа- дори биха прибегнали до омразното им православно християнство тия заклети атеисти.

2013.03.01 | 16:02

34
Toq sopol dori nqma pravo da govori. Inache Boiko si q dokara stranata do razorenie ama pak sergeiii4o kvo e napravil ? SI4KITE POLITICI POD NOJA !!
666

2013.03.01 | 16:01

32
ей ,тези идиоти от бсп-бкп, продължават да отритват църквата, 45 год. не я признаваха , и пак продължават да я омаловажават.Всяка Събота и Неделя има църковни празници серГЕЙЧОУ, ама на вас и не ви пука кой какъв е. Ей бисипари, 1300 год. България се е запазила благодарение на църквата, а вие и това не искате да уважите, безбожници ниедни.
авоадар

2013.03.01 | 16:00

31
Прав е Станишев. Трябва ни програмно правителство със широка политическа подкрепа, което да действа, а не да блее по телевизията. Най – добре е всички лидери да се откажат, за да може да се състави един надпартиен кабинет и никога да не се стига отново до едноличното управление на Бойко, който дори като го изгониха от улицата, пак се натиска за власт. Да спре с тази селска банкенска чест, че дори Станишев изглежда покрай него като велик политик!

2013.03.01 | 14:57

30
Ден не минава без това лайно! А то още и дума не е обелило, как иска да оправи България! То си знае само по ГЕРБ да плюе!

2013.03.01 | 14:54

29
Господин Станишев, не ви ли омръзна да празнословите, защото на нас хората от много време ни е омръзнало? Къде са вашите конкретни мерки, искам да чуя тях? Какво ще направите за България, за да е по-добро място за живот? Явно последното ви е голям проблем, защото ще засегне цялото ви обкръжение - нормално е да не искате да ревизирате договори с монополни дружества, които сам сте подписал, нормално е да искате Белене, за да вкарате ваши фирми и да грабите, нормално е да сте главна марионетка на Р. Овч., защото човекът държи цялата власт в БСП. Не можете да ревизирате нещо, което винаги сте смятали за правилно! Е, Вие не сте подходящ избор за ревизия на което и да е било управление, защото никога не съм чул от вас самокритика, както и всички от БСП. Вие винаги сте бил прав, а това не е нормално. Държите се като божество, но няма вече кой да ви се кланя!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини