Местан: Бойко загуби битката с избирателите

  • 24 февруари 2013 17:20

  • 7429
  • 69
Местан: Бойко загуби битката с избирателите
©

Днес не е просто ден на протести, а е светъл ден за православните българи. Искам да ги поздравя с новия светейши патриарх Неофит. Нека Бог да го дари със здраве, дълъг живот и своята премъдрост. Това заяви в предаването "Нека говорят" лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Можем да четем в този избор един знак, тъй като се случва в деня на най-ярката изява, в деня на тежката социална и политическа сила, за един по-особен дискурс, по който да гледаме случващото се в държавата, допълни той. От ДПС го оценихме като протест на изключените, нечутите български граждани. След това, което се случва в последните дни, страната няма как да остане същата, смята той. Както смята и Греъм Уотсън, това е шанс за демокрацията, за демократизирането на системата. Има необходимост от това и това е видно. Болестите на демокрацията се лекуват не с отрицанието й, не с алтернативни, а с още повече демокрация, смята той.

По думите му, големият въпрос сега е кое от исканията на гражданите е приемливо и кое няма да бъде насочено срещу онова, което прави България член на НАТО и ЕС. Всичко, което няма да дискредитира този статут на България, може да се дискутира в плана на политическата необходимост и целесъобразност.

На въпрос за обвинението от страна на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че има плануван от Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от атентат срещу него, Местан обяви, че изказването на премиера в оставка е едно от най-скандалните твърдения след многото такива, които се чуват от Борисов. Един човек трябва да има силата да излиза с достойнство от властта. Аристократизмът на един политик се измерва не с начина, по който влиза във властта, защото понякога това е въпрос на случайно стечение на обстоятелства, а с това как излиза. Може би болката му от това, че излиза от властта, го е накарало за изрече това, коментира лидерът на Движението за права и свободи.

Борисов отдавна загуби битката с избирателите. Това, че си е хвърлил оставката, не го освобождава от отговорност и не го прави в състояние ни лук ял, ни мирисал. Защо не се яви пред протестиращите, пред недоволството, попита Местан. По думите му, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вече е Бойко Методиев Борисов. Той вече не е месията, който българите избраха преди четири години. Трябва да спрем да си създаваме месии, защото когато един човек си позволи да се поставя над законите на страната, над институциите, той дава примера си на други, обяви депутатът.

Той отказа да препоръча кой да бъде включен в служебния кабинет. Ние бихме подкрепили кабинет от експерти, над които няма да тегне съмнението на политическа пристрастност, заяви Местан.

ДПС ще генерира стабилност - както през оставащото време на 41-то Народно събрание, така и спокойствие при провеждането на изборите, коментира той.

Сметката ми за ток е близо 80 процента повече от тази за същия период миналата година. Аз не се отоплявам с ток. Заедно с парното за критичния месец е от порядъка на 800 лв., сподели той.

Последвайте канала на

7429 69

Свързани новини

Коментари 69

Добави коментар

2013.11.27 | 17:31

69
Козел миризлив! България никога няма да допусне да я управлявате.Стигат ни 500 години робство!
suleiman pasa

2013.05.13 | 15:57

68
г-н Местан горе главата и докажете на всички че вие сте човека в когото трябва да вярваме и нека се съюзим отново и да им покажем нашата сила .....да живеее дпс
IT

2013.02.27 | 11:32

41
Защо се не хванете за ръчички цялото ви движение за помия и свободия да се надупите и ние ще ви иритаме към анадола,не в Европейската част на Турция(защото там въшки не виреят),а в азиятската част.6-7 мильона ритника добра скорост ще ви дадат.
Ахмед

2013.02.27 | 11:39

67
г-н Местан поздравявам Ви ,за поведението което демонстрирате и Ви желая успех в изборите.
niki

2013.02.27 | 11:34

49
mamka vi rqzana .............
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОВОКАЦИИ!- ОПОМНЕТЕ СЕ!

2013.02.27 | 11:39

66
ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД и едри въшки, очаква българите щом шепа анархисти взимат връх и им се чуват и виждат безобразията, защо медиите /пример-Миролюба Бенатова гушна париците/ отразяваха толкова избирателно ситуацията, а на 100-200 метра от кадрите хората си пиеха кафето. 1.ЗАЩО протестиращите само искат, искат, искат. КАКВО са дали те за България? КАКВО добро допринесаха досега те/протестиращите/, освен да искат и да реват като посрани деца, също да трошат и да чупят. ИСКАМЕ!/казват те/. А какво ще дадат не казват! Водят се от принципа ``даите да дадем``. АНАРХИЯТА е над всичко! За каква правда претендират те? 2.Червените гадове поведоха стадото в условя на безредици, който те/червените гадове/ създадоха. На подчинените им електроразпределителни дружества ЕВН,ЧЕЗ,ЕОН беше наредено да издадат необичайно високи месечни сметки от които част от хората да почнат да протестират. Последваха протести, анархия и безобразия. Какво следва след и повреме на анархията /НАРОДА УЖ УПРАВЛЯВА/: влошава се или изчезва мирната и добра среда на българските и чуждите фирми, изтегляне на капитали /частично или напълно/, фирмите не могат да работят нормално, те искат сигурна среда на капиталовложенията си. Безработицата се увеличава, и ескалира почти до 100%. Е ТОВА ЛИ ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ? Шепа червени мародери да водят за носа цяла България. БЪЛГАРИ!!! Не се подавайте на провокацията на ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ! – ОТ ТОВА ИМАТ ПОЛЗА САМО КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП-БСП-ДПС-АТАКА! – Без изборно гласуване МИР в България няма как да дойде/1000 човека 2000мнения/

2013.02.27 | 11:38

65
ДПС са държава в държавата! Даже може би вече са по-силни от държавата, защото са мафия! Български Франкенщайн с рязана пишка! Но не луд тоя, който яде баницата! Лошото в случая е, че тези я ядат, а българите гледат!

2013.02.27 | 11:38

64
Доган чрез фирмите си превърна и българите в част от своите крепостни селяни! Обаче българите възстанаха! Къде са турците на доган и местан в борбата срещу монополите и ниските доходи?

2013.02.27 | 11:38

63
BSP, DPS, Bulgaria na grajdanite, RZS, NDSV i vsichki drugi tvurde mnogo sa za da gi napisha- ta vsichkite tezi sa antibulgari vsichki gledat da susipvat da rushat da si gledat za maznite si guzove

2013.02.27 | 11:37

62
ООООО рязан фес точно обратното ГЕРБ пак ще са в управлението колкото и да не ги искаш,и гледате да спечелите пак изборите и да си направите далаверите ама няма да можете защото пак ще сте в опозиция.Няма да можете да влзете и пак да крадете с БСП не си правете труда въобще да говорите предварително.
abv

2013.02.27 | 11:37

61
Каза агента ПАВЕЛ, този който проезведе "пожизнин председател на партия" също както в КНДР, хвала на тези хора

2013.02.27 | 11:36

60
СМЪРТ ЗА МАФИЯТА.СМЪРТ ЗА ДПС.Като вземем властта ще и разкатаем фамилията на тая читашко-мангалска котерия.КОЙТО НЕ СЕ ЧУВСТВА ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН ДА СЕ ИЗНАСЯ В АНАДОЛА.

2013.02.27 | 11:36

59
За всичко съм съгласен освен, че трябва да си православен. Това е личен избор.

Добави коментар

Водещи новини