Парламентът открива нова процедура за избор на конституционен съдия

  • 30 януари 2013 07:46

  • 509
  • 0
Парламентът открива нова процедура за избор на конституционен съдия
©

Очаква се парламентът да гласува проект за решение за определяне на комисия за одитиране на годишните финансови отчети на Сметната палата за 2011 и 2012 г.

Правната комисия към парламента гласува стартирането на процедура за избор на трите длъжности, която ще бъде внесена в пленарна зала на 30 януари. След това от 9 до 18 февруари са сроковете за концепции на кандидатите. Изслушването на кандидатите за конституционен съдия и главен инспектор към ИВВС ще бъде на 27 февруари, а ден след това ще е изслушването на председателя на комисията за конфискация. Всички кандидати трябва да внесат концепциите си най-късно до 18 февруари. Имат около една седмица да се подготвят за представяне пред комисията.

Процедурата за избора за конституционен съдия и инспектор е както досега и няма промени, а за шеф на комисията по конфискация се изискват минимум 5 години юридически или икономически стаж по специалността. Парламентът отделно ще избере зам.-председател, както и трима членове на комисията като всяка парламентарна група има право да предложи по един член.

Последвайте канала на

Novini.bg
509 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини