Шефът на МВР се срещна с генералния секретар на ЕК Катрин Дей

  • 29 януари 2013 17:12

  • 735
  • 0
Шефът на МВР се срещна с генералния секретар на ЕК Катрин Дей
©

Министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с генерален секретар на Европейската комисия Катрин Дей, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В срещата участваха и министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент и главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Министър Цветанов участва в международна конференция посветена на борбата и превенцията на насилствения екстремизъм, която се провежда в Брюксел. Форумът е организиран от еврокомисаря по вътрешни работи Сесилия Малмстрьом във връзка с необходимостта от подобряване на координацията и обмена на информация между специализираните служби на държавите-членки за предотвратяване случаите на насилствен екстремизъм.

В рамките на конференцията министърът на вътрешните работи разговаря със Сесилия Малстрьом и е отчете голямото значение, което България отдава на темата. Цветанов увери еврокомисаря, че страната ни е надежден партньор в борбата с тероризма и насилствения екстремизъм.

Министър Цветанов се срещна и с френския си колега Манюел Валс, с когото обсъди двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи. Министър Валс потвърди, че приема поканата да посети България.

Министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заедно с министъра на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент и главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в проведоха среща и с Катрин Дей, генерален секретар на Европейската комисия. Пред нея новият главен прокурор е представил концепцията си за развитието на прокуратурата с оглед на това да се отговори в максимална степен на препоръките от последния доклад на Европейската комисия. По време на срещата бяха представени и предстоящите законодателни промени, свързани със съдебната власт и процедурите около избора на комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

Шефът на МВР и Ковачева информираха Катрин Дей и за изпълнението на графика от мерки по механизма за сътрудничество и оценка.

Министър Цветанов и главният прокурор Цацаров се срещнаха и с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер. Двамата са уверили ръководителя на ОЛАФ, че между прокуратурата и МВР има отлично институционално взаимодействие, което е важен фактор за ефективната работа при разследванията, свързани с измами със средства на ЕС. По време на срещата главният прокурор е информирал Джовани Кеслер за развитието по делото „Сапард“.

Последвайте канала на

735 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини