Лютви Местан: Експертна коалиция без ГЕРБ, не е задължително ние да участваме

  • 29 януари 2013 08:13

  • 3623
  • 10
Лютви Местан: Експертна коалиция без ГЕРБ, не е задължително ние да участваме
©

Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко закономерно не е вече министър на образованието. Това заяви пред БТВ лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Научната общност диша по-спокойно от днес, но това е прибързано.

Нито един проблем на образованието и науката няма да се реши с персоналната промяна, дори и с новия министър. Бъдещият наследник на Игнатов ще работи със зададена рамка в бюджет 2013, която продължава финансовия геноцид към БАН, категоричен е Местан. Това беше кризисен ПР, който няма да спре намаляващия рейтинг на управляващите. Зад следващия кабинет трябва да стои широко политическо съгласие, без задължително да влизат  партийни функционери. Той нарече и бъдещия кабинет "правителство на националните приоритети".

Следващият кабинет трябва да бъде на ясните национални приоритети – 4 или 5, но това не е задължително да бъде коалиционно правителство, каза Местан. Ролята на ДПС е активен и основен съсубект за изграждане на алтернатива на сгрешеното и провалено управление на ГЕРБ. Широкото съгласие залага алтернативата на ГЕРБ, каза Местан. Не се свеним да говорим за коалиционността като по-удачния модел, но съзнаваме, че имаме известна умора от коалициите. Това е резултат и от медийната кампания за превръщане на „коалиция“ в мръсна дума, убеден е лидерът на ДПС.

Ако ние имаме ясни дефинирани приоритети, едва на втори план стои въпроса кои политически сили ще влязат в следващото управление. Не е задължително прякото участие на една или друга политическа сила, а посочването на най-важните цели. Трябва да се намери алтернатива на ГЕРБ, за да се възстанови дефектиралата демокрация в България. Никой не трябва да вижда в това желание на ДПС да се върне на власт, категоричен е Местан.

Рано е да се правят прогнози кой ще спечели изборите, но няма логика при това провалено управление ГЕРБ да спечели вота. Той обясни присъствието си на пресконференцията на БСП след референдума с позицията, че партията разглежда това като въпрос, който може да се сравнява с изборите. Управляващите прехвърлиха пресконференциите в БТА и по този начин допълнително го смачкаха, изтъкна Местан.

По отношение на сравнението между Октай Енимехмедов и Левски, Местан каза, че това е лош атестат за българското гражданско общество. Това са изолирани прояви, каза Местан.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в първите часове след атентата над Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, независимо от позицията на прокурора Николай Кокинов, че става въпрос за опит за убийство, поръча удобна политическа теза за хулиганство и сплашване, припомни Местан. Това е разместване на позицията на жертвата и нападателя и така отключва настроенията „про Октай“ с антиДПС настроения и така да ги трансформират за гласове за ГЕРБ.

Той за пореден път защити побойниците над Енимехмедов, като каза, че той все още не е бил обезоръжен. Една от най-големите лъжи е, че нападателят е бил блокиран от служител на НСО, а от секретаря на ЦОБ на ДПС Мустафа Карадайъ. Местан отново потвърди тезата, че Октай е имал два ножа – един, който е бил на крака, а другия в задния му джоб. Огромна част от делегатите смятаха, че Доган е убит. Ако Енимехмедов искаше пет минути слава, защо той имаше и два ножа, попита Местан.

Авторитарните властници имат манталитет, че никога не грешат, убеден е лидерът на ДПС. Той каза, че ако парламентът не осъди действието на Енимехмедов като атака срещу демокрацията това ще бъде много лош знак. Проектът за декларацията е даден за съгласуване дори на Атака, защото всички парламентарни групи трябва да се обединим около това да осъдим покушението. Някой цели нашите избиратели да отговорят на провокациите, като организират демонстрации в подкрепа на Октай Енимехмедов на 2 февруари, каза Местан.

Последвайте канала на

Novini.bg
3623 10

Коментари 10

Добави коментар

2013.01.29 | 20:03

10
Ти си гледай твоя рейтинг.
dreven

2013.01.29 | 16:39

9
не казвам че трябва да се избират ГЕРБ,но казвам никога вече ДПС И БСП това ще е пълния крах:(
1

2013.01.29 | 16:36

8
Какво знаеш? По време на тройната коалиция ДПС бяха единствените които крадяха най нагло. Нужно ли е да казвам че те крадат от теб дето знаеш всичко и си затворил очите за нещата случващи се на заден план а. Ако не крадяха, ако бяха честни сега на дали щяхме да сме на това дередже. Осъзнайте българи ние даваме власт на тези измекяри да им покажем червен картон да изхвърлим ДПС, БСП и половина останали партии от власта и управлението, да намалим депутатите на 120 човека. ние сме народа ние им даваме власт. В неделя народе реши бъдещето ти да бъде решавано от банда корумпирани идиоти сега е време да помислиш не само за настоящето а и за бъдещето на децата си и твоето. На предстоящите избори помисли а не се осланяй на сладки приказки.
сс

2013.01.29 | 16:36

7
мръсен резак,следващия път АК-74 да не засече мамицата ви мръсна
cc12

2013.01.29 | 14:50

2
наближава деня в който ще има разстрели на жълтите павета!!!!!!

2013.01.29 | 16:35

6
Когато стана цирка в НДК си казах, че до няколко дена ще обвинят някого от ГЕРБ. Слушах го сега и директно заяви, че Цветанов е виновен. Малко по късно вика, "нека да не избързваме със заключенията, ние не сме от компетентните органи." Вече съм сигурен, че това е ниско бюджетен филм, режисиран от ДПС и БСП с цел оплюване по ГЕРБ.

2013.01.29 | 16:35

5
Всъщност не е виновен Цецо. Той няма как да е виновен, че е прост учител по физкултура, който е разнасял папки в ДАНС, докато по висшестоящи са чукали жена му. Виновен е тиквата, че е дотолкова прост, че да го направи министър на вътрешните работи. А за да стане това са виновни тъпаците, които направиха тиквата премиер.
123

2013.01.29 | 15:31

4
"Експертна коалиция" - експертна дотолкова, че да краде безнаказано.
ГЛАДНА КОКОШКА

2013.01.29 | 15:31

3
Лютви Местан:"Следващият кабинет – широка коалиция, обединена около приоритети" Гладна кокошка просо сънува! А техните приоритети са ясни, узурпиране на властта на местно и регионално ниво и захранване на обръчите от фирми.
321

2013.01.29 | 11:33

1
Днес на работа ли сме?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини