Плевнелиев: Ветото е инструмент да бъдат чути аргументи, а не да пречи на когото е

  • 06 декември 2012 13:08

  • 830
  • 2
Плевнелиев: Ветото е инструмент да бъдат чути аргументи, а не да пречи на когото е
©

Наложих вето върху Закона за насърчаване на инвестициите, съобщи президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Той поясни, че смисълът на този закон е да насърчава и облекчава живота на инвеститорите в България, което е предпоставка за растеж, просперитет и една качествена икономика. Същевременно не мога да се съглася с някои от заключителните разпореди на този закон и затова ще го върна. Не считам, че гражданството на България може да бъде обект само на финансови аргументации", обясни президентът.

"Не мога да се съглася с високо вдигната, дори забранителна бариера, пред възможностите на инвеститори да получават разрешение за пребиваване в държавата. В много европейски държави разрешение за пребиваване се получава срещу 100 – 200 хиляди лв., а най-високата сума е 1 млн. евро. В Германия тази сума е 250 хил. лв. и създадени 5 работни места. В България ние излизаме с абсолютна забранителната теза, че инвеститори могат да получават разрешение за постоянно пребиваване, ако инвестират 4 млн. лв. и 50 работни места. Не считам, че това е правилно и не мога да се съглася, тъй като това ще затрудни живота на инвеститорите, а няма да го облекчи. Затова връщам текстове, а след като правният съвет в Президентството се произнесе по всички текстове на закона ще се обоснова. За мен ветото е инструмент да бъдат чути аргументи, а не да пречи на когото и да било. Имаме много аргументи, ще се обосновем в срок и ще го върнем в срок", каза още президентът.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
830 2

Коментари 2

Добави коментар
Син съм на Земя Прекрасна Син съм на Юнашко Племе

2012.12.06 | 17:32

1
Всеки, който иска да инвестира тук в България е добре дошъл с парите и идеите си! Печалбата си е негова, Но Земята върху , която е стъпил е само БЪЛГАРСКА! "Всеки камък си тежи на мястото" , "всяка Жаба да си знае гьола" !

2012.12.06 | 17:47

2
Така трябва да е, но както е тръгнало ще дойде момент в който ще сме само "гости".

Добави коментар

Водещи новини