Екоактивисти поискаха оставката на Нона Караджова

  • 31 октомври 2012 18:40

  • 590
  • 0
Екоактивисти поискаха оставката на Нона Караджова
©

Граждански и екоорганизации поискаха оставката на министъра на околната среда Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и ръководния екип на министерството, съобщи БНР.

На протест пред министерството еколозите заявиха, че има нарушения при проектите с европейски средства и продължава замърсяването от предприятия от металургичната индустрия. Протестиращите заявиха, че ръководството на Министерството на околната среда не предприема мерки за намаляване на замърсяването от дейността на определени предприятия. Според движението с екологична насоченост в град Ямбол не е направена оценка за въздействието върху околната среда за регионалното депо за отпадъци. Според екоактивистите, депото се намира до вододайна зона. От там пият вода околните три села и половината град Ямбол.

Според министъра на околната среда Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, протестът на еколозите е неуспешен опит да привлекат вниманието към себе си с предизборни цели. Всички твърдения са лъжа, заяви тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
590 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини