Бойко Борисов: Станишев разчита, че референдумът за "Белене" ще падне

  • 12 октомври 2012 11:29

  • 1199
  • 1
Бойко Борисов: Станишев разчита, че референдумът за "Белене" ще падне
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е предложил на извънредно заседание на парламента да бъде обсъден текстът за референдума за АЕЦ „Белене”, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет. „Самият текст на референдума е противоконституционен.

"Сиреч БСП, тези, които обясняваха дълго и напоително, че ГЕРБ не притежава добри юристи, както разбира се и финансисти, но понеже във финансите са числени измеренията и Европа и света призна нашата финансова дисциплина и успехи, които в това отношение имаме – Международен валутен фонд, рейтингови агенции и т.н., и те задават въпрос, който по Конституция, ако ГЕРБ сега като мнозинство в парламента го приеме, той е противоконституционен и ако се съберат 50 депутати и го атакуват пред Конституционния съд, референдумът ще падне. Всъщност на това разчита Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той знае,че не е подписал „Белене”. Той знае защо не го е подписал. Той на аерогарата се изпусна, че не е бил изгоден към тогава. Понеже медиите изцяло го обслужват в момента само Канал 3 го излъчи, мисля, всички други го потулиха. Защото оттогава досега нищо не се е променило, за да стане изгоден”, казва премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Ако ГЕРБ в момента им каже, ние като гласуваме с вас този текст, ние също ще подкрепим нещо, което в закона го пише, че не е конституционно. Тогава Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще излезе и ще каже: ГЕРБ и БСП неконституционно поискаха референдум. А за обикновения зрител, или читател, или слушател, за обикновения гражданин, който се информира от медиите, ще остане, че БСП са искали референдум, ама ГЕРБ с някакъв трик не е допуснал референдум”, казва Борисов.

„Аз съм помолил депутатите да искат да направят извънредно заседание на Парламента, тези, които са по темата също да отидат. Ясно и точно на всички да се разясни всичко това. ГЕРБ да подкрепи точно текста, който предлага БСП. Ако господин Любен Корнезов, който поне няколко пъти съм го слушал да се изказва като висш юридически капацитет, има доблест да каже от трибуната на Парламента, че този текст не е конституционен и да предложат текст за референдум, защото ГЕРБ, ние сме за референдум, но да направят текст, който да е конституционен, защото утре ще падне в Конституционния съд.  На Станишев явно  са му казали, че е наговорил куп глупости и сега почва да иска да променяме Закона за референдумите, закона, който те са си направили. Този, който казваше, че ние сме с лобистки закони”, казва Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1199 1

Коментари 1

Добави коментар
anonimen

2012.10.13 | 10:00

1
kolko mnogo bokluci sa ni provalili jivota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини