ГЕРБ: Няма причина да се откажем от данъка върху лихвите по депозитите

"Около 120 млн. лв. ще влязат в депозитите след като се въведе данък върху лихвите по депозитите", съобщи в студиото на сутрешния блок Менда Стоянова от ГЕРБ.

Тя обясни, че това, което ще се облага с данък, ще бъде сума, внесена в банка, за която е подписан договор с нея за определен срок от време.

"Голямата част от парите, които ще бъдат обложени са в малко на брой сметки", уточни Стоянова. 

Тя припомни, че всички доходи се облагат, само няма данък върху пасивния доход от лихвите. Според Менда Стоянова това изобщо не е справедливо. Тя бе категорична, че приходът от лихва няма да оправи живота на най-бедните.  По думите й, няма никаква причина управляващите да се откажат от тази новост.

"Тези 120 млн. лв., които ще влязат от новия данък са включени в  проектобюджета за 2013 година", отново съобщи Стоянова.

Тя призна, че сивата икономика продължава да съществува. "НАП и Агенция "Митници" се борят с това", добави Менда Стоянова. По думите й, вече има ефект от борбата със сивата икономика, тъй като в хазната са влезли повече пари от акцизи.

Коментари

  1. 2012.10.12 | 09:16
    Единственото умно нещо,предложено от управляващите.Големият сърбеж и неистов страх е за недекларираните,полу и незаконни милиони.Там е голямата болка.2,5 милиона обикновени сметки(на беднотията) сумарно=почти на 3.2 млрд.лева.Задайте си въпроса при кого са останалите почти 30 млрд.лева.ГОВОРИМЕ ЗА 30 МИЛИАРДА.Вземете калкулатор и пресметнете сами.,какви суми ще платят една шепа хора.Косвеният страх,че при ситуация,някой ще дава обяснения пре спец.съда произхода им.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет