Над 32 млн. лв. европари са влезли във Велико Търново

  • 01 октомври 2012 15:55

  • 705
  • 1
Над 32 млн. лв. европари са влезли във Велико Търново
© Булфото

Над 32 млн. лв. по ОП „Регионално развитие” са влезли в община Велико Търново, съобщи в старопрестолния град министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена по време откриването на реновирания площад пред крепостта „Царевец”.

Средствата са усвоени за подобряване инфраструктурата на болницата, на училища, на детски градини, здравна социална и културна инфраструктура и на пътна инфраструктура.

Министър Павлова съобщи още, че още през следващата година Община Велико Търново да бъде бенефициент на един много важен проект за подобряване на градска среда. Чрез този проект още улици и детски площадки ще бъдат реновирани и рехабилитирани с 5 млн. лева от оперативната програма. „Градът получи и сериозна инвестиция, за да разработи своя интегриран план за градско развитие и възстановяване, където вече има очертани зони, за да може да бъде наш конкретен бенефициент и в следващия програмен период целенасочено да предоставим инвестиции в града за подобряване на градската среда, образователната, но разбира се и на туристическата инфраструктура”, подчерта министър Лиляна Павлова

Последвайте канала на

Десислава Станева
705 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.04 | 06:57

1
А бе да ви е.а мамата проста герберска, стига с тези пари от Европа,бе! К`во ми се хвалите с тях? Къде са българските пари, нали уж сте най-великите и при вас сме постигнали невиждан просперитет в икономическо отношение на фона на другите европейци,а?! Що те не се хвалят с пари от България,а?! Ба`хти олигофрените, ба`хти цирка!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини