Психарят, размахал пистолет пред Цветанов, бил пуснат от лудницата

  • 21 септември 2012 06:39

  • 1314
  • 0
Психарят, размахал пистолет пред Цветанов, бил пуснат от лудницата
©

60-годишният Мариан, който в сряда сутринта изправи на нокти гардовете на НСО, като насочи газов пистолет срещу кортежа на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, е прекарал само един час в лудницата, съобщава Монитор.

Това е станало през 2008 година - той е бил закаран от полицаи от столичното Първо районно в психодиспансера на ул. „Екзарх Йосиф“ в София. Според лекарите тогава не е било нужно мъжът да бъде настаняван за лечение. Те само го прегледали, след което го пуснали да си ходи. Порази тази причина Мариан няма картон в диспансера. Заместник-управителят на лечебното заведение вчера отказа категорично всякаква информация за пациента.

Въпреки това Мариан още тогава е проявявал признаци на агресия, тъй като в полицията има регистрации за закана са убийство и присъда за хулиганство.

След като нападателят се сдоби с обвинение за хулиганство в сряда, говорителят на Софийска районна прокуратура Руси Алексиев намекна, че към момента няма данни мъжът да е болен, с което да избегне наказателното преследване. Това обаче ще стане ясно от назначената му експертиза.

За момента е ясно, че Мариан е родом от Троян, а в София е водел скитнически начин на живот и се е прехранвал по кофите. Предстои да се изясни откъде е взел газовия пистолет.

Последвайте канала на

Novini.bg
1314 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини