Полиция помага за по-висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“

  • 18 октомври 2024 12:45

  • 367
  • 0
Полиция помага за по-висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“
©

С цел облекчаване на трафика и осигуряване на по-висока проходимост на движението в района на тунел „Топли дол“ през почивните дни и след проведено съгласуване между компетентните институции, при възникнала необходимост ще се прилагат следните мерки:

В петък и събота, при натоварване на трафика, движението в тунела в посока София временно ще бъде спирано, като ще се осигуряват две ленти в посока Варна. В неделя реверсивното движение ще бъде респ. в посока София. Екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-София ще контролират и подпомагат трафика в зависимост от динамиката и посоката на неговата интензивност.

Припомняме, че във връзка с ремонтно-възстановителни дейности на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ в петъчните дни за времето от 12 до 20 часа, а в съботните от 8 до 16 часа, в посока Варна МПС над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Витинска река“ по път 1-1 и се включват обратно при пътен възел „Ботевград“, след което при пътен възел „Правец“ се отклоняват по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“.

В неделните дни, за времето от 14 до 20 часа, в посока София МПС над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Осиковска Лакавица“ по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Правец“, след което при пътен възел „Ботевград“ се отклоняват по път 2-17 и път 1-1 и се връщат на магистралата при пътен възел „Витинска река“.

Спират движението на камиони над 12 тона през прохода „Петрохан“

Последвайте канала на

Десислава Станева
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини