Столична община отпусна 100 000 лева на състезателя ни във Формула 3 Никола Цолов

  • 01 октомври 2024 13:12

  • 291
  • 0
Столична община отпусна 100 000 лева на състезателя ни във Формула 3 Никола Цолов
© Фейсбук

Столичната община подкрепи състезателя ни във Формула 3 Никола Цолов със 100 000 лв. и рекламира туристическия портал на София - visitsofia.bg на колата на Никола. Това написа кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите във Фейсбук, след като се е срещнал с Никола Цолов и семейството му.

„Енергията и позитивизмът на 17-годишния пилот във Формула 3 ме впечатлиха много, както и подкрепата на семейството му за сбъдването на неговата мечта“, написа още столичният кмет.

Той посочи, че миналият сезон на Формула 3 е гледан от близо 18 милиона зрители в 150 държави.

Васил Терзиев за успехите на Карлос Насар и Боряна Калейн: Браво, великани!

„Никола ще участва и в различни наши кампании, което им дава шанс да достигнат до младите хора“, посочва Терзиев.

По думите му София оказва институционалната подкрепа, която служебните правителства засега отказват. Кметът на София отбелязва, че въпреки това тази подкрепа не е достатъчна да покрие целия необходим бюджет на състезателя и апелира хората, които имат възможност, да помогнат. 

Терзиев обяснява, че подкрепата на един млад състезател е част от програмата на Столичната община за подпомагане на професионалния и на масовия спорт в София.

През 2024 г. увеличихме двойно бюджета за спортните програми в града, като разработваме и модел за финансиране на поддръжката на спортните площадки, добавя още кметът. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
291 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини