Близки на убития на пешеходна пътека Филип блокираха столичен булевард

  • 27 септември 2024 17:15

  • 280
  • 1
Близки на убития на пешеходна пътека Филип блокираха столичен булевард
© Кадър: Нова телевизия

Близки и съпричастни към трагедията с убития Филип Арсов се събираха пред Съдебната палата в София. Днес ще бъде гледано делото срещу 37-годишния водач, който блъсна момчето с автомобила си миналия септември на пешеходна пътека в столицата.

Според експертизите при разрешени 30 км/ч, той е шофирал със скорост от 88 км/ч и под влиянието на алкохол.

Протестиращите блокираха бул. „Александър Стамболийски“. Инициативата е на родителите на Филип и на тези на други деца, загинали на пътя. Те призоваха към справедливи присъди, ново законодателство за безопасност на пътя и доживотен затвор за причинилите смърт шофьори. 

Делото за смъртта на Филип: Свидетел потвърди, че автомобилът е форсирал двигателя секунда преди удара

Окръжният съд във Велико Търново ще гледа делото за катастрофата, при която беше убит бившият футболен треньор Ферарио Спасов.

"Стоенето вкъщи на този човек означава, че той е в един комфорт, той си е свободен - спокойно може да си гледа телевизия, спокойно може да си кани гости вкъщи, докато нашето дете гние в земята", каза Николина Петкова, майката на Филип пред Нова телевизия. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.27 | 18:19

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини