Корабът-майка зове: Гражданите от България и Запада могат да избягат в Русия от „неолибералните нагласи“

  • 23 септември 2024 15:39

  • 2677
  • 0
Корабът-майка зове: Гражданите от България и Запада могат да избягат в Русия от „неолибералните нагласи“
© Soviet Visuals/Getty Images/Novini.bg

Сега е моментът! Кога, ако не сега – да покажете принципи? 

Преди време, като отвориха границите, към Запада започнаха да се изнизват българи и българчета. И още не са спрели. 

Ходят там – кой работи, кой учи, кой се жени. Всяка година се изливат в оная посока. Много от тях плачат по русия и путин, но – с мъка в сърцето – ходят пак в Запада. 

Помним, че както отвориха границите едно време – вече имаше чакащи там – да минат. После като махнаха ограниченията за пътувания и работа – след 2007 г. – вече имаше купили самолетни билети за първите нощни полети и в 00.00 ч. вече бяха на летището. 

Сега… нищо. Няма хора. 

Пред руското посолство кьорав ентусиаст няма. 

Гледай кво нещо, а…? Само пешо жигулин и тоя другия – имитаторът на Буковски – се мотат наоколо, кво правят – и те не знаят. Чакат ли нещо, взимат ли нещо. Ама и жигулин, и той, после си фàща самолета и отлита за Брюксел, а не за москва. Гледай кво нещо, а…?

Какво цъкате с език? А, не сте разбрали за какво иде реч ли? Добре. Да информираме тогава. Свободна Европа ни съобщава, че „Русия публикува списък с 47 държави, в които според Кремъл се „налагат неолиберални нагласи, които противоречат на традиционните руски ценности“.

В списъка са включени България, почти всички страни от ЕС, САЩ, Великобритания, Украйна, Швейцария, Нова Зеландия, Канада, Северна Македония, Албания, Исландия, Норвегия и др.“ 

… 

Има и още: „Новината идва, след като през август Владимир Путин подписа указ, който дава право на граждани от такъв списък да получат разрешение да пребивават в Русия, ако са пострадали от „налагането на неолиберални и деструктивни нагласи“. От желаещите няма да се изисква да познават руската култура и история, или да владеят руски език“.

Ама какво по-хубаво от това?! Защо няма вече километрични опашки пред посолството – да молят губернаторката Мутрофана за визи? Тука пострадали от неолибералните нагласи – под път и над път – с лопата да ги ринеш. 

Да видим и занапред колко подтиснати от европейското иго ще потърсят спасение при „традиционните руски ценности“. Чакаме с нетърпение да ги преброим. 

Защото (замалко да забравим да довършим цитата) …

„Руските власти взеха решението под претекст „защита на основните човешки права и свободи“, както и в полза на „традиционните духовни и морални ценности“.

Като „традиционни ценности“ бяха посочени концепции от руската държавна програма, които включват – живот, достойнство, права на човека, приоритет на духовното над материалното, патриотизъм, служба на родината и други“.

„Приоритет на духовното над материалното“, викаш! … Найс, а?!

Значи, оставяте телевизорите Sony, германските, френските, италианските и японските коли – тука ги оставяте в гнилата Еврогейщина; оставяте Фейсбука, минавате на Телеграм, зарязвате YouTube, зарязвате моренцето в Гърция и почивчиците у Италия; събирате куфарите – и на масква. Оттам ви разпределят – кой за мухонасранск, кой за владивосток, кой за великопиздецк. И – ех! живот, здравей, здравей! 

Няма да има робия, няма да има джендъри; само православие и свободи. От изток на запад и от север на юг – свобода до глезените, тук таме – и до шията. 

Както виждате – руското сърце там се е загрижило и за „права на човека“… Какво се смеете там, я тихо! 

Само… само, като идете, да не се объркате да питате защо си мислят, че азбуката е руска и някои си мислят, че ленин я е измислил. Също внимавайте да не питате защо са ни окупирали, а през Първата световна и са ни бомбардирали. Може да си говорите защо американците са бомбардирали – ето ви тема. Не подемайте обаче темата за Молотов—Рибентроп и как сталин е бил приятел с хитлер и му е помагал, и е нападнал Полша, и как ссср и нацистка Германия заедно са почнали Втората световна. Че се сърдят…

Също не питайте къде са ни архивите и златото от народната банка. Не пипайте и темата с ленд-лийза, дето американците са им дали да бият хитлер, когато вече не са били приятели с него. Че и за това се сърдят. Не подемайте и темата с това кой ги спаси от глад през деветдесетте. 

И за нищо на света не ги питайте защо са били против Съединението на България!

Може да си говорите как американците, а не сталин и георги димитров, са откраднали Македония от България. Може да си говорите за права на човека, колкото си искате. Можете… е-е-еххх, толкова много неща можете, само се оглеждайте за ония с призовките. 

__________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2677 0

Водещи новини