Водещите новини! В парламента: законопроекти, скандали и циркове. Столтенберг призова съюзниците да са готови да платят цената за мира (и още…)

  • 19 септември 2024 18:59

  • 1605
  • 13
Водещите новини! В парламента: законопроекти, скандали и циркове. Столтенберг призова съюзниците да са готови да платят цената за мира (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 19 септември   

 

Законопроектът забранява медицински дейности за промяна на биологичния пол на непълнолетни, каквато не е разрешена и към момента. Също така - ограничава достъпа до научна информация за половете.

Дважди на първо четене: депутатите забраниха смяната на пола - нищо, че не беше позволена и до момента

***


Манол Пейков от “Демократична България” отново влезе в конфликт с вижданията на “Възраждане”, като за пореден път му бе подвиквано “Наздраве” от техни депутати. Депутатът на ПП-ДБ се съгласи, че чуждестранното влияние в България е проблематика, с която трябва да се занимаем. “Негов флагман са Костадинов и неговата партия. Това влияние идва от Русия. Нарича се хибридна пропаганда. Това, че законът е взаимстван от американския, е откровена лъжа: като повече от нещата, които излизат от устата на Костадинов”, направи забележка той. 

И добави: “Ако Митрофанова му е казала да обяви нощта за ден, той със сигурност ще го стори. Костадинов се усмихва, разбира се, защото му се иска да плаче. Вчера по БНТ имаше задълбочен анализ защо техният закон е преведен в действителност от руския подобен, а не е взаимстван от американския. В него за чуждестранни агенти се обявяват хората, които работят за чуждестранни правителства. Русия е една от най-репресивните държави в световен мащаб”, обяви Пейков, като се скара на прекъсващия го Костадинов с думите: “Костадинов, престани! Ще се видим в съда!”. 

Пейков разказа случай от личния си опит като издател. “Михаил Зигер, на когото съм издател, е автор на редица водещи исторически изследвания. Наскоро в Русия са го обявили за чуждестранен агент. Той е празнувал. За истински доблестните руснаци това е по-скоро като орден - да получат титлата “чуждестранен агент” от сегашното руско правителство. Парите, които са пристигнали като хонорар за книгата му са от България. Аз съм агентът, който е превърнал г-н Зигер в “чуждестранен агент”, разказа депутатът от ДБ. 

Законопроектът за чуждестранните агенти не мина: "Възраждане" пратиха Манол Пейков за водка, Любен Дилов-син им гарантира, че колегата му от ДБ не пие

***


Това, което видяхме след доста оживените дебати бе, че ГЕРБ и БСП оставиха бухалката в ръцете на Делян Пеевски. Г-н Славчев за съжаление остава шеф на Комисията за противодействие на корупцията, въпреки факта, че тази комисия не работи и никакво противодействие на корупцията ние не виждаме. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев и депутат от ПП-ДБ пред журналисти в парламента.

„Видяхме, че още една капия на Пеевски се освети и това е БСП – Ново начало“, добави той.

Асен Василев: ГЕРБ и БСП оставиха бухалката в ръцете на Делян Пеевски

***


Парламентът не освободи Антон Славчев като член и изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията и на тази за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Антон Славчев остава начело на Комисията за противодействие на корупцията

***


„Наблюдава се задълбочаване на недоверието на българите към Русия, което започна да нараства след началото на руската агресия срещу Украйна. 

Настоящото изследване регистрира 30% доверие, а съпоставката с аналогичните данни от 2021 г., 2022 г. и 2023 г. показва намаляване на доверието към тази страна. 

Така например, ако през септември 2021 г. рейтингът на Русия е бил положителен (+2), то през септември 2022 г. вече е отрицателен, -15. През 2023 г. това отрицателно ниво се запазва (-14), а през настоящата година бележи нов спад до -22", коментира социологическата агенция. 

Мнозинството българи избират принадлежност към Запада, недоверието към Русия се покачва

***


Жена на 20 години скочи с едногодишното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали.

20-годишна скочи с бебе от хотел в Кърджали

***


Бебето е с фрактура на черепа и се лекува в Клиниката по неврохирургия. Няма други травми.

Бебето от Кърджали, чиято майка скочи с него от хотел, е с опасност за живота

***


Украйна се e съгласила да транзитира азербайджански газ за Европа като временна мярка, след като сделката за пренос на руски газ през нейната територия приключи в края на годината, въпреки че очаква известно количество руско гориво да бъде включено в обемите от Азербайджан. Това съобщи изданието "Украинска правда", цитирайки източник от украинското правителство, предаде Ройтерс.

Украйна се е съгласила да транзитира газ за Европа от Азербайджан след края на сделката с Русия

***


Сегашната военна структура на НАТО няма да бъде достатъчна, за да защити алианса, докато се готви за все по-настъпателните действия на Русия, се очаква да каже генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в прощална реч по-късно днес, предаде Ройтерс, позовавайки се на подготвените от него бележки.

„Трябва да сме готови да платим цената за мира. Колкото повече са средствата, колкото по-силна е нашата отбрана, толкова по-ефективно е нашето възпиране, толкова по-голяма е нашата сигурност", се казва в предварително разпространения текст на изказването на Столтенберг.

Столтенберг призова съюзниците да са готови да платят цената за мира

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1605 13

Коментари 13

Добави коментар
Новини Бг

2024.09.20 | 04:29

13
!!! надежда доййчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Брутална снимка. Гугъл. Новини Бг. Еталон за женска грозотия. Крокодил. Циганко залудо разносиш миризливата пуутка.

2024.09.20 | 00:21

10
НАТО УМРИ! СМЪРТ ЗА НАТО! СВОБОДА ЗА НАРОДИТЕ!

2024.09.20 | 03:09

12
Руско копеле иди при родата си в Русия лайняр!
Фашистки украинец

2024.09.19 | 23:16

8
Аман от фашисти. Засега Русия удържа на фашистката напаст

2024.09.20 | 03:08

11
Руски простак иди си в русията мамати копеле

2024.09.19 | 23:27

9
Обединен ИЗРАИЛ АЗРАИЛ САТАНИЯ - ИЗРАЕЛ, ЕС, САЩ ++++ НЯМА ДА ИМА! ЩЕ ИМА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ на САТАН - АЗРАИЛ НАТО с последваща ДЕНАЦИФИКАЦИЯ! Смърт за САТ'АН - ФАШИЗМО - КАПИТАЛИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДИТЕ! СЕТА ЕВРЕЙСКИ КАГАНАТ АЗРАИЛ САТАНИЯ НЯМА ДА ИМА! УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС и МОХАМЕД за БОГА е ЕДНО И СЪЩО! АЗРАИЛ СЕТА САТАНИЯ НЯМА ДА ИМА!

2024.09.19 | 22:23

7
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

2024.09.19 | 22:17

6
Обединен ИЗРАИЛ АЗРАИЛ САТАНИЯ - ИЗРАЕЛ, ЕС, САЩ ++++ НЯМА ДА ИМА! ЩЕ ИМА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ на САТАН - АЗРАИЛ НАТО с последваща ДЕНАЦИФИКАЦИЯ! Смърт за САТ'АНА - КАПИТАЛИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДИТЕ! СЕТА ЕВРЕЙСКИ КАГАНАТ АЗРАИЛ САТАНИЯ НЯМА ДА ИМА! УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС и МОХАМЕД за БОГА е ЕДНО И СЪЩО! АЗРАИЛ СЕТА САТАНИЯ НЯМА ДА ИМА!

2024.09.19 | 21:39

5
Обединен ИЗРАИЛ АЗРАИЛ САТАНИЯ - ИЗРАЕЛ, ЕС, САЩ ++++ НЯМА ДА ИМА! ЩЕ ИМА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ на САТАН - АЗРАИЛ НАТО с последваща ДЕНАЦИФИКАЦИЯ!

2024.09.19 | 21:32

4
Обединен ИЗРАИЛ АЗРАИЛ САТАНИЯ - ИЗРАЕЛ, ЕС, САЩ ++++ НЯМА ДА ИМА! ЩЕ ИМА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ на САТАН - АЗРАИЛ НАТО с последваща ДЕНАЦИФИКАЦИЯ!

2024.09.19 | 21:31

3
Обединен ИЗРАИЛ АЗРАИЛ САТАНИЯ - ИЗРАЕЛ, ЕС, САЩ ++++ НЯМА ДА ИМА! ЩЕ ИМА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ на САТАН - АЗРАИЛ с последваща ДЕНАЦИФИКАЦИЯ!

2024.09.19 | 20:48

2
РСМ влезе в час, но ФАШИСТКА БЪЛГАРИЯ НЯМА ШАНС. Фашка БЪЛГАРИЯ ще влезе в час след ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ НА НАТО и ДЕНАЦИФИКАЦИЯ на БАЛКАНИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини