Така работи пропагандата

  • 19 септември 2024 15:19

  • 2820
  • 0
Така работи пропагандата
© Х/Novini.bg

На връх дена на съединението на Беларус – преди два дни – диктаторът лукашенко награди „неутралните“ атлети, спечелили медали на Олимпийските игри. 

Ето защо на такива, като лукашенко и путин, не трябва да бъде разрешено да имат „свои“ по световните форуми, защото всички обещания за неутралитет не са нищо повече от обикновена лъжа. 

МОК наивно допуска някакви беларуски състезатели, те обещават, че ще спазват принципите на неутралитета, защото беларус е под санкции, после показват среден пръст на целия свят и отиват на пропагандна акцийка на диктатора. 

 

Няма „независими“ и „неутрални“ в ония държави. Тоест, има, но са по затворите и гробищата. 

17 беларусци участваха на Олимпийските игри, защото лобито на Z-кочината е силно и богато и набута милиони по разни „медии“ и социални медии. Хората врякнаха, че – видиш ли – спортът бил нямал нищо общо с политиката. 

И пуснаха спортистите на диктатора да се състезават. После те се подиграха на всички и отидоха на пропагандното мероприятие – да се снимат с диктатора лукашенко и да рекламират режима му. 

Така работи пропагандата. 

В България някакъв „българин“ нападнал и бил бременна жена, защото е украинка. И – за капак – заговорил на руски, за да не се чудим каква е причината да е такъв. 

Нападнаха и биха бременна украинка в центъра на Варна

С коментарите към новината, не само на сайта, но и в цялото пробито БГ онлайн пространство, е пълно с призиви за насилие и убийства към украинци и украинки; и радостни възгласи, че някакъв пиян, говорещ руски „българин“ е нападнал и бил бременна жена на улицата. 

Така работи пропагандата. 

Ако питаш некадърните про-руски „политици“ у нас дали се чувстват виновни, с нагла усмивка ще ти отговорят, че не се, а и ще кажат, че те за насилие не са говорили. 

И на практика – не са. 

Само дето техните наемници направиха хиляди страници и сайтове, в които пускат лъжи, а отдолу коментират с призиви за насилие – пластовете са три: 1. мухльовците в политиката; 2. мухльовците под тях, на които плащат за лъжи; 3. мухльовците, които коментират с призиви за насилие. 

Поправка… пластовете са четири: номер 4. мухльовците, които бият бременни жени, за да се почувстват силни „патриоти“, говорещи руски. 

Навързани ли са? Естествено. От москва ли идват парите? Много ясно. Кой ще го докаже, като всичко е под масата? И те си знаят и затова са и наглите усмивки. 

Докато цяла държава се занимава с Джокович и някаква песен, страната ни пълзи към идиокрация, а „службите“ налагат диктаторски тип цензура. 

Някой – нещо? Не. Псуват се помежду си кой слушал и кой не слушал чалга. Продадоха им животите на мутрите, природонаселението си запълва времето с мразене на украинци и диджеи. 

Всеки народ си заслужава съдбата. Да предложиш на слепец да прогледне, а той да те заплюе… Това е положението и нищо няма да се оправи. Пийте, яжте, носете си новите дрехи и не защото всичко ще свърши някой ден… а защото тук вече е свършило. Тая държава си я представям като отвъдното – като Чистилището – не е достатъчно страшно, че да е адът, но е едно празно място, в което нищо не се случва и няма да се случи… в което времето е спряло и което обитават загубените души. 

___________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2820 0

Водещи новини