Водещите новини! Майор Димитров и старши лейтенант Дункин са повишени посмъртно във военно звание. МВнР за провокациите от РСМ (и още…)

  • 18 септември 2024 19:08

  • 455
  • 2
Водещите новини! Майор Димитров и старши лейтенант Дункин са повишени посмъртно във военно звание. МВнР за провокациите от РСМ (и още…)
© МО/МВнР/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 18 септември   

 

Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно са повишени във военно звание двамата офицери, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември 2024 г., съобщиха от пресцентъра на МО. 

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин са повишени посмъртно във военно звание

***


„Българските интереси се защитават и от Европа. Македонците трябва да го разберат“.

„Това вече не е проблем на България и Македония, а между Македония и Европа“.

„Има писмено споразумение между ЕС, България и РСМ, което защитава българските интереси, с което македонците са се съгласили. Те трябва да го изпълнят, ако искат да са част от ЕС. Всякакви емоционални изблици няма да помогнат", каза още той. 

Асен Василев призова македонските политици да спазват писмените споразумения, ако искат да бъдат в ЕС

***


Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон.

Темата за снимката, на която зад двамата президенти са поставени българският трикольор и знамето на ЕС и отсъства държавното знаме на Република Северна Македония, трети ден продължава да е водеща в страната.

МВнР за провокациите от РСМ: Категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон

***


Антоанета Борисова е шофьорът на автомобила, ударен от кола с 11 мигранти, опитвала да избяга от полицията. Екшънът се разигра в София в понеделник. След катастрофата Борисова е арестувана. 

„Дадох пробата за алкохол, след това и тази за наркотици. Оказа се, че имам положителна проба за опиати – казах, че съм пила хапче за главоболие на обяд. Предложих да направим и кръвен тест и ме закараха във ВМА. Там дадох кръв и малко по-късно се оказа, че съм задържана за 24 часа в Пето районно”, разказа Борисова пред Нова телевизия.

В ареста тя била настанена при мигрантите и „човекът, който за малко не отнел живота ѝ“. Борисова допълни, че това се случва на фона на травмите, които е получила.

Пострадалата при удара от кола с мигранти в София е арестувана след катастрофата

***


Васил Велев: Минималната работна заплата трябва да е с 200 лева по-ниска

***


Смяната на пола е де факто забранена както чрез медицинските стандарти, така и чрез тълкуването на такива интервенции като телесна повреда по смисъла на Наказателния кодекс, признават самите вносители. 

Поради това няма нито една операция за смяна на пола или хормонална терапия на деца. В нормална ситуация, допълват те, изричното уреждане на такава забрана би било излишно. 

Но сега ставала наложителна, защото "безотговорни политически сили, които са решили да извличат политически дивиденти, като разпалват страховете на хората, привнасяйки в дневния ред несъществуващи у нас проблеми".

От Оруел и Министерство на истината, през плоската земя, до отказа от ваксини: депутатите забраняват вече непозволената смяна на пола

***


„Истината е, че бях изненадан колко много хора желаят да споделят мнение по въпроси, по които никой не ги е питал. 

Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща, с които аз се боря и за които работя вече доста дълго време. 

Изненадах се, че хората имат толкова много свободно време да пишат“. 

Това заяви диджеят и музикален редактор Мартен Роберто, по-известен като DJ Marten.

DJ Мартен за отказа да пусне "Луда по тебе" на Джокович: Това са неща, с които се боря

***


Черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет няма да бъде разчетена в България, обявиха от Военно-окръжната прокуратура.

В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвежда L-39.

Черната кутия на катастрофиралия край "Граф Игнатиево" самолет няма да бъде разчетена в България

***


Руската контраофанзива за превземане на зоните под украински контрол в Курска област е спряна, съобщи днес говорител на украинското регионално командване пред Франс прес и добави, че в района се намират "няколко хиляди" руски цивилни.

Руснаците „се опитаха да атакуват от фланговете, но бяха спрени, ситуацията се стабилизира и днес всичко е под контрол", заяви говорителят Олексий Дмитрачкивски.

Украински военен говорител: Руската контраофанзива в Курска област е спряна

***


Пожарникар се удави в придошли води след обилните дъждове в южната италианска област Пулия, съобщиха властите, цитирани от ДПА и БТА.

Петдесет и деветгодишният огнеборец намерил смъртта си, след като автомобилът му бил отнесен от вълната в района на град Сан Северо. Той се е опитвал да спаси блокирани от наводненията водачи на леки коли.

Проливни валежи имаше и в други области на Италия като Тоскана и Емилия-Романя. Няколко реки излязоха от коритата си.

Пожарникар загина, след като автомобилът му беше отнесен от придошли води

***


Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова днес Грузия да отмени закона, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общността – текст, който „отдалечава още повече“ страната от ЕС, предаде Франс прес.

Този закон „ще подкопае основните права и ще увеличи дискриминацията и стигматизирането“, изтъкна Борел в „Екс“ в деня след окончателното приемане на законовия текст от грузинския парламент.

Борел призова Грузия да отмени закона, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общността

***


Кремъл: Коментарите на Столтенберг за ракетни удари в Русия са опасни

***


Унгария ще загуби 200 милиона евро (222,7 милиона долара) от предназначените за нея фондове от Европейския съюз, след като Будапеща пропусна крайния срок за плащане на глоба, наложена на страната заради нарушаване на законодателството на ЕС, свързано с предоставянето на убежище. Това обявиха от Европейската комисия, предадоха Ройтерс и ДПА, информира БТА.

Върховният съд на ЕС наложи глобата на Унгария през юни.

На Будапеща беше даден срок до вторник, 17 септември, за да се разплати, но унгарските власти не са извършили подобни действия, обяви днес говорител на ЕК.

Глоба от 200 милиона евро ще бъде приспадната от еврофондовете за Унгария, обяви ЕК

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
455 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.18 | 20:40

2
И те какво печелят,пясък в очите на народа.
о да

2024.09.18 | 19:31

1
А РАДЕВ ДА СТАВА ЕФРЕЙТОР!!ШОУ МУ ТРЯБВА НА ЮМРУКА !!!

Добави коментар

Водещи новини