17 септември 1939 г.: червената армия (като съюзник на Хитлер) нахлува в Полша

  • 17 септември 2024 16:47

  • 1054
  • 0
17 септември 1939 г.: червената армия (като съюзник на Хитлер) нахлува в Полша
© Wikimedia/Public Domain/Novini.bg

На водещите снимки:

Съветски части пресичат полската граница, 1939; Германски и съветски офицери се поздравяват след нападението, 1939 

 

Преди 85 години, на този ден, червената армия нахлува в Полша – в качеството си на съюзник на Хитлер. 

Това е една част от историята, за която копейките избират да се правят, че не съществува. 

Те може и да вярват на всеки неграмотно написан сайт с по 15 грешки във всяко заглавие, но това е само защото ИСКАТ да му вярват. Харесва си им. Но за историческите свидетелства, документи и т.н. казват: „Ти сè едно си бил там и си видял“, махват с ръка и обезсмислят съществуването на историческата наука. За тях и историята – като и химията, биологията и медицината – е въпрос на „сèки сам си прецèня“. 

И те си прецèнят, че Рибентроп—Молотов никога не се е случвал и че СССР и нацистка Германия никога не са били съюзници. 

И си държат да наричат руснаците „освободители“, и настояват да си имат съветски паметници – тотеми, на които да се кланят – вечно благодарните, наведени доземи роби. 

Но хората с IQ, различно от стайна температура, могат да четат с разбиране. И те знаят, че Сталин се опитва през 1939 г. да води двулична политика и със западните Съюзници, и с Хитлер. 

Предлага на англичаните и французите (август на 1939 г.) да им помогне с 120 пехотни дивизии, 16 кавалерийски дивизии, 5000 тежки артилерийски установки, 9500 танка и 5500 изтребителя и бомбардировача по границите с Германия.

Само че…

… само че решава да се направи на тарикат и да се спазари да му дадат да отхапе гигантско парче от Полша. 

През двайсетте години на ХХ век СССР спонсорира тероризъм в Полша – в опит да установи контрол и да отнеме територии. 

Затова Сталин се опитва да прокара версията, че – ако ще помага на Съюзниците – то трябва да му дадат да окупира части от Полша (по негово усмотрение), където да си разположи частите. 

Съюзниците обаче много добре знаят каква му е целта и му отказват. 

Та мустакатият се прегръща с другия мустак – Хитлер – и на 23 август подписват Рибентроп—Молотов. Във въпросния пакт има протокол, според който Европа се разделя на две – германска и съветска – сфери на влияние. 

След като Хитлер напада Полша от запад, Сталин изчаква 16 дни и я напада от изток. 

Днес обаче руснаците и местните им говн*яди и копейки говорят за неща като „отечествена война“ и „на Берлин“, и как били освободили Европа от нацистите. Рибентроп—Молотов… няма! Не съществува. В Русия, ако не знаете, е забранено да се преподава или да се говори за Рибентроп—Молотов. Но то там е страната на най-свободното слово, дето всичкото копейка тук се слюнчи по строя и „свободата“ там. 

23 август, 1939 г.: подписването на Рибентроп—Молотов

...

17 септември 1939 г. – преди 85 години – СССР напада Полша и за 20 дни окупира своята половина от поделеното с германците. Анексира източна Полша – руската плячка. 

320 000 полски войници са пленени от червеноармейците и 13,5 милиона поляци се оказват под военна окупация на СССР, дирижирана от главорезите на НКВД. 

Две години по-късно – 1941 г. – Хитлер напада приятелчето си Сталин и започва операция Барбароса. Копейките твърдят, че това е началото на Втората световна война. 

Между 1939 г. и 1941 г. НКВД провежда четири масови вълнѝ на депортация на поляци от източна Полша – основно към Сибир, но и към други зачукани в г*** на географията райони на СССР. 

Стотици хиляди поляци са пратени на заточение. Десетки хиляди цивилни са избити. Цветът на полското командване е изклан. Катинското клане… вероятно ви говори нещо. 22 000 поляци – офицери и интелектуалци (руснаците и копейките им особено много мразят интелектуалците открай време) – избити от НКВД. За въпросното клане са били ангажирани 120 енкаведейци, включително и главният комендант на касапите – Василий Блохин. 

През 1942 г. (Хитлер и Сталин вече са врагове, а територията на Полша е под немски ботуш) германски войници разкопават телата и информират Червения кръст и целия свят за намереното – все още неразложили се тела. Хиляди. Руснаците (по стара руска традиция) лъжат – казват, че немците са ги избили. 

През 1990 г. Елцин разсекретява архивите и целият свят вижда, че наистина масовото убийство на 22 000 поляци е извършено от НКВД. Извършено и документирано. На 14 април 1990 г. СССР (все още съществува тогава) официално се извинява на поляците и изразява дълбокото си съжаление за случилото се. Но това е по времето на Елцин… с идването на путин имаме отричане на историята и отново величаене на Сталин. 

Но… да подчертаем нещо в началото на целия садистичен военен цирк: през 1939 г. СССР изчаква Германия да изтощи полската армия и чак СЛЕД ТОВА нападат – при това в гръб. Типично. 

На фона на всичко това, днес имат наглостта да говорят за денацификация и да сочат с пръст, вместо да са по-ниски от тревата и да се срамуват, че са започнали Втората световна ЗАЕДНО с Хитлер – като съюзници. Алчни съюзници. С болна мания за величие и стар, традиционен руски империализъм. 

______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
1054 0

Водещи новини