Водещите новини! Тагарев за фаталния инцидент на „Граф Игнатиево“: Организаторите на шоуто са надценили възможностите на пилотите (и още…)

  • 16 септември 2024 13:40

  • 1037
  • 5
Водещите новини! Тагарев за фаталния инцидент на „Граф Игнатиево“: Организаторите на шоуто са надценили възможностите на пилотите (и още…)
© Пресцентър на Президентството/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 септември   

 

В 2331 училища в страната започва днес новата 2024/2025 учебна година.

До момента в тях са записани над 58 000 първокласници, като общо децата от подготвителните групи в училищата и учениците от първи до дванадесети клас са над 720 000, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Честит първи учебен ден! 58 000 първолаци прекрачват училищния праг

***


От видеото, заснето на последните моменти на падналия самолет, не се вижда да е имало техническа повреда. Това обаче категорично ще се потвърди от записа на черната кутия. Така бившият военен министър Тодор Тагарев коментира катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA в района на Трета авиобаза в Граф Игнатиево в петък. 

В нея загинаха майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин. 

„Полетът е предварително планиран и проигран – между пилотите и организаторите."

Според него МО е реагирало неадекватно в първите моменти на инцидента.

Тагарев за фаталния инцидент на "Граф Игнатиево": Организаторите на шоуто са надценили възможностите на пилотите

***


Кой е отговорен за трагичната авиокатастрофа край "Граф Игнатиево"

***


С поредната трагедия във ВВС, в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца" трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, добавя Пеевски. 

Пеевски отново поиска оставките на "ортаците" на Радев - ген. Петров и ген. Русев

***


Президентът Румен Радев разкритикува остро предшественика си Росен Плевнелиев и председателя на ДПС Делян Пеевски. Двамата настояха за оставките на командващия ВВС ген. Димитър Петров и началника на авиобаза „Граф Игнатиево“ ген. Николай Русев заради инцидента, при който загинаха двама пилоти.

Радев: Пеевски да рискува живота си за България и тогава да иска оставките на ген. Петров и ген. Русев

***


„Нямам обяснение за случилото се. Човекът ме покани след края на смяната ми, защото имах рожден ден – да изпием по едно питие и да поговорим. Всичко вървеше много нормално. Но на излизане от механа „Войводите” той ме нападна в гръб. Паднах на земята и си ударих главата. След това ударите продължиха”. Това заяви в „Здравей, България” по Нова телевизия потърпевшият Васил Гидженов.

По думите му майката на нападателя „му спасила живота”. „Жената живее на горния етаж над механата. Тя чула виковете и се обадила на полицията. След това слезе долу и буквално го махна от мен”, подчерта Гидженов.

Побой до безсъзнание: Мъж твърди, че е пребит от шефа си на работното място

***


Визитата на президента на РСМ у нас е неофициална, затова при срещата с Радев не е сложено тяхно знаме

***


Не бих казала, че ПП-ДБ и ГЕРБ искат да управляват заедно. По-скоро е некоректно към избирателите да се явиш на избори и да кажеш, че не искаш съставяне на кабинет. Това заяви пред БТВ Стояна Георгиева, журналист. 

Доколко Бойко Борисов е еманципиран от Делян Пеевски зависи една нова коалиция, смята тя. 

Коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ и какво се случва с Пеевски: Шансовете за кабинет са 50:50

***


Сред останките на взривения склад на фирмата за фойерверки "Енигма", който отне живота на четирима души, всеки може да влезе, видя "Булфото".

Бариера е поставена на асфалтирания път до главния вход, а след него фургон с охрана. Само по асфалта е възможно да се премине с транспортно средство, за да се влезе в склада.

Но покрай бариерата има черен път и по него се стига близо до останките, които могат безпрепятствено да се обходят. Всичко наоколо е разградено.

Вижте останките на взривения склад за фойерверки край Елин Пелин

***


Русия започна тази нощ нападение с дронове срещу украинската столица Киев, предаде Ройтерс, като цитира изявления на украински военни в Телеграм.

Очевидци съобщават за серия от силни експлозии, които звучат като резултат на работата на системите за противовъздушна отбрана.

Русия с ново нападение с дронове срещу Киев

***


Вторият за по-малко от три месеца случай, при който експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп изглежда става обект на опит за убийство - този път докато той играеше голф във Флорида - разтърси кандидатпрезидентската кампания в САЩ, която и без това е белязана от безпрецедентно насилие, и повдигна въпроси как е възможно повторение на подобни събития, предаде Асошиейтед прес.

Втора стрелба срещу Тръмп: Ето кой е нападателят

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1037 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.09.16 | 16:03

5
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ НЕ Е ЧЛЕН НА ДПС
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.16 | 16:01

4
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.16 | 15:44

3
Пилотите като виждат,че не могат да го извършват защо го правят.

2024.09.16 | 15:14

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

2024.09.16 | 13:49

1
ами нали ти свинскоглази, като министър с подписа си разреши това шоу!

Добави коментар

Водещи новини