АПИ апелира Столична община за по-бързи действия около надлеза на бул. "България"

  • 15 септември 2024 17:44

  • 550
  • 1
АПИ апелира Столична община за по-бързи действия около надлеза на бул. "България"
© МС (архив)

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира Столична община за по-бързи и адекватни действия при решаването на всички въпроси около надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“. С всеки изминал ден, след края на летните отпуски, и началото на новата учебна година, трафикът в София нараства и затова е важно час по-скоро да се приложат работещи решения в полза на гражданите.

АПИ е готова да помогне на Столична община и както обеща изготви и одобри заповед за въвеждането на временна организация на движение, с която преминаването под моста да бъде възстановено преди началото на учебната година. На база на техническия доклад, разработен по поръчка на СО, АПИ  изготви временна организация, с която да обезопаси съоръжението с бетонови  огради, а скоростта под него да се ограничи до 30 км/ч. По този начин то ще се предпази от евентуални бъдещи удари, който биха застрашени конструктивната му устойчивост. Агенцията има готовност да въведе тази организация в рамките на един ден. За да може да го направи преди началото на учебната година бе необходимо АПИ и Столична община да подпишат споразумение, в което ясно да са разписани ангажиментите на отделните страни. И през миналата седмица са проведени множество разговори, но до момента АПИ няма категоричен отговор от Столична община, кога и дали ще бъде подписано. Агенцията винаги се е ръководила от принципите на уважение и партньорство в работата си с отделните институции и в интерес на гражданите и в тази връзка АПИ изразява готовността си за оказване на необходимото съдействие на Столична община в съответствие със законово определените й правомощия. 

Кога ще започне ремонтът на бул. „България“ и Околовръстното?

АПИ отново обръща внимание, че съгласно чл. 3, ал. 3 от Закона за пътищата общинските пътища са тези, отворени за обществено ползване, които осигуряват транспортни връзки от местно значение и са свързани с републиканските пътища или с улиците. Същата функция – да свързва улици от общинската пътна мрежа с бул. „България“ и Софийския околовръстен път, има и компрометираното съоръжение при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
550 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.15 | 18:08

1
АПИ СВИКНА САМО ДА АПЕЛИРА И ПАРИ ДА ПРИБИРА.

Добави коментар

Водещи новини