Кога ще видим американските самолети, дето сме ги платили? Когато главното ни командване спре да бъде руско

  • 13 септември 2024 17:21

  • 456
  • 0
Кога ще видим американските самолети, дето сме ги платили? Когато главното ни командване спре да бъде руско
© Getty Images/Novini.bg

Трагедията от днес е тежка и жестока и няма да си позволяваме коментар по темата. Не и в деня, не и докато шокът е така силен, не и преди да има повече информация, защото само политическите лешояди си позволяват да използват хорските трагедии за политически дивиденти и плюене по опонентите си. 

Видяхте ги вече кои са, показаха се, коментираха, пуснаха водата след себе си. 

Бог да ги прости загиналите и да пожелаем сила и смелост за семействата им, да преминат през тежкото изпитание. 

По съвсем различна тема сега, която мнозина намериха за необходимо да зачекнат точно в този ден. Американските самолети, дето ги чакаме и дето легенди и митове се носят вече за тях, вицове се пишат и се превърнаха в извор за народно творчество. 

Казват едни хора: платихме ги, а само на чертеж ги гледаме; защо… кога… и така нататък. 

Да, платили сте ги, но и да – само на чертеж ще ги гледате, докато главното командване е руско. Защото тези самолети са пълни със свръх секретни технологии, които американците особено много държат да си останат тайна от руснаците. 

Само че с резилденти и зам.-ове и т.н. „главно командване“, със „служби“ (за тук трябват по-големи кавички), с генерали и полковници по базите, на които телефоните им звънят със съветския химн…

… с така пробита от руско влияние армия и държава – от ръководство до персонал – американските самолети ще ги гледаме на картинка. И да ви харесва, и да не ви харесва, това е положението.

Американците искат да си запазят секретните технологии тайна от ватенките. И ще направят всичко възможно това да се случи. 

Защото, колкото и да се правят на НАТОвски, едни определени хора са си със сърпа и чука на челото; и всички знаем (и американците го знаят), че дойдат ли самолетите, на петата минута ще са събрали снимки, ще са взели чертежите и ще потропват нервно с краче на мозайката в руското посолство, чакайки губернаторката да ги приеме. 

Толкова бързо ще издадат всички свръх секретни тайни, че американците няма да имат време да кажат: „Какво стана…?“, преди да е станало. 

Така че, ще трябва да изчакате мандатът на един определен човек да изтече. Но, ако гласувате на негово място друг такъв, ще чакате още. И докато менте евроатлантици инсталират служебни кабинети и в тях има пробиви, партньорите ни ще продължават да ни нямат доверие. 

И докато нямаме реално управление, а мафиотски битки за власт… още от същото. 

И докато (и колкото повече) гласувате за руски партии в парламента, толкова повече

ще се отдалечава в бъдещето датата, на която да си получите самолетите. Защото тия също имат достъп до секретна информация през парламентарните комисии. И след това ходят директно да докладват на губернаторката Мутрофанова, а от нея до лилипутин информацията е на един телефон и един имейл разстояние. 

Кой, според вас, в американското главно командване е толкова луд или тъп, че да се довери на тази разпробита държава тук?

И като казахме „… толкова повече ще се отдалечава в бъдещето датата, на която да си получите самолетите“…

… да знаете, че и други дати, свързани с други важни за нас неща, се отдалечават в бъдещето. Много дати и много неща, но за това – друг път. 

И няма оптимизъм тук, защото обидените „демократи“ отказват да гласуват, понеже не са им показали перфектния кандидат, който да им приляга – като ушит по мярка костюм – БАШ и ТОЧНО на техните въжделения; руснаците може и да не държат мнозинство тук, но държат достатъчно шумна група, която си е въобразила, че е мнозинство, а и е най-креслива, държат и ключови позиции по върховете на държавата – достатъчно, че да спъват развитието и да ни държат в будна кома; разбирателство между партиите е невъзможно и…

… керванът си върви. Ден да мине, друг да дойде. Мафиотите са си добре, вие само мрънкате, ама не им пречите, те са ви свикнали вече. 

Но да не изпадаме в униние, въпросът беше друг – че американските самолети ще си ги гледате на картинка само. 

_______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
456 0

Свързани новини

Водещи новини