Премиерът Главчев към родните олимпийски и параолимпийски спортисти: Всички българи се гордеем с вашето представяне

  • 11 септември 2024 10:22

  • 279
  • 0
Премиерът Главчев към родните олимпийски и параолимпийски спортисти: Всички българи се гордеем с вашето представяне
© Булфото архив

Всички вие накарахте българите да се чувстваме горди с вашето представяне. Всеки, който дори малко се е занимавал със спорт, знае колко е тежко и колко усилия са нужни. Всички българи се гордеем с това, че българското знаме се вее най-отгоре и слушаме българския химн. Това заяви служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в обръщение към българските олимпийски и параолимпийски спортисти.

„Пожелавам ви да сте живи и здрави. Аз съм сигурен, че успехите ви ще продължат. Съвсем скромни подаръци имате от нас, несъизмерими с постигнатото от вас, но държавата винаги е длъжник на спорта. Колкото и пари да се дават за спорт, то не е колкото постигнатото от вас“, допълни още той.

Стефка Костадинова: Преди съжалявахме, че наши спортисти отиват да се състезават за други държави, сега - че чужденци печелят медали за България

Георги ГлушковГеорги ГлушковГеорги Глушков е назначен за служебен министър на младежта и спорта в кабинета, служебен министър на младежта и спорта, заяви от своя страна: „Изключително удоволствие е да бъда заедно с вас, шампионите на България. Пред последните два месеца ме изпълвате с гордост и радост. Благодаря за вашите усилия и вашия дух, който имахте, и постигнахте тези забележителни резултати. ММС ще положи усилия за подобряване на вашите условия за подготовка и състезания. Надявам се вашият пример ще бъде и е вдъхновение за младите в България.“

Той обяви отново, че ММС изравнява паричните награди за призьорите от европейски и световни първенства в олимпийски и паралимпийски спортове.

Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет, допълни: „Горда бях, че бях от началото във Франция. Това са най-силните олимпийски игри в новия век. Доказахте, че сте много талантливи и амбициозни.“

България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри в Париж със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия. На Игрите се включиха 46 национални състезатели от страната в 15 вида спорт.

В класирането по медали на Параолимпийските игри България приключи на 65-о място с един златен медал, спечелен от Ружди Ружди в тласкането на гюле при мъжете в клас F55. Страната ни бе представена от още двама участници в леката атлетика - Християн Стоянов и Стела Енева, които заеха четвърти места съответно в бягането на 1500 метра и в хвърлянето на диск.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини