В "Люлин" ще протестират заради опасно кръстовище

  • 11 септември 2024 07:46

  • 409
  • 1
В "Люлин" ще протестират заради опасно кръстовище
© Novini.bg/ Canva

Днес в столичния квартал "Люлин" 5 ще се проведе протест за безопасно движение преди първия учебен. Недоволните ще се съберат на кръстовището на булевардите "Д-р Петър Дертлиев" и "Панчо Владигеров". Причината за протеста са поредица молби към Столична община за обезопасяване на опасното кръстовище, които молби остават нечути. Първата такава молба е депозирана преди повече от 10 години. 

Пред БНР Магдалена Йорданова от инициативния комитет на протеста уточни, че по време на протеста кръстовището няма да бъде затворено. 

„Отличници” сме по убийства в катастрофи в ЕС, вече и с тротинетки

"Това кръстовище се намира на бул. "Д-р Петър Дертлиев", който от 2020 г. е пряко свързан с Околовръстния път. Този булевард, който минава през жилищния квартал, играе ролята на околовръстен път, тъй като въпросната Западна дъга, която е по проект и която трябва да заобикаля жилищните блокове, стои като проект и не е ясно кога ще бъде завършена", обясни тя, като уточни, че този път е натоварен и преди 2020 г. 

Още през 2012 г. има писма към тогавашния районен кмет, подчерта Йорданова и отбеляза също, че районът е силно застроен и живеят много хора в близост. 

По думите ѝ през 2020 г. са получили отговор, че ще бъде направена проверка за необходимост от поставяне на светофар. През март 2022 г. има обещание за проект за светофар. Сега, 2 години и половина по-късно, няма нищо, категорична бе тя в предаването "Преди всички".

"Тук се лети. Шофьорите са изнервени, защото стават тапи. Минава трамвай, пресичат деца. /.../ Висим по спирките да си чакаме децата, за да можем в група да пресечем, особено когато е тъмно. След втора смяна децата се прибират след 19.30 часа. Проблемите са много сериозни". 

Човешкият живот може да бъде отнет за няколко секунди, напомни Йорданова, като подчерта, че на мястото много често се случват инциденти. 

Тя съобщи, че вчера са били извикани на среща в район "Люлин", където са присъствали и от екипа на кмета Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите. Дадоха ни знак, че ни чуват, каза тя. И посочи, че на срещата са ги уверили, че ще бъде направено всичко възможно, но това може да се случи най-рано в началото на март догодина, а засега ще мислят за ограничители, маркировка и повече пътна полиция. 

"Искаме решение в момента. Чакали сме много дълго време. Хората са в готовност да излязат на булеварда. Искаме да се направи нещо", апелира Йорданова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
409 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.11 | 08:55

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини