Протест в Горна Оряховица срещу настаняването на чужденци в общежитие в града

  • 28 август 2024 08:22

  • 641
  • 3
Протест в Горна Оряховица срещу настаняването на чужденци в общежитие в града
© Нова телевизия

Жители от Горна Оряховица излизат на протест. Причината - общината ще продава сгради на бивше социално училище на инвеститор, който ще отваря общежитие за работници от Непал, Бангладеш и Узбекистан.

Местните казват, че не искат да съжителстват с чужденците и настояват за повече яснота около процедурата по продажбата на имота.

Събрана е и подписка, в която са се подписали над 200 души.

Варненци протестират срещу откриването на център за наркозависими до домовете им

„Нашите притеснения са, че за продажбата на зданието разбрахме от медиите, тоест не беше дадена гласност от местната власт. От вестниците разбрахме, че някаква фирма от Русе има инвестиционен план, според който в сградата ще бъдат осигурени 300 леглови места за работници от чужбина за нуждаещите се от работна ръка фирми в страната. Разбрахме, че тези хора ще са от Иран, Узбекистан, Бангладеш, Непал и Киргизстан. Притеснява ни, че тези хора са с други разбирания и не се вписват в нашето общество и може да се случат някакви инциденти”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Евдокия Иванова, която живее в съседство до сградата, която предстои да бъде продадена.

По думите ѝ не е ясно и дали тези хора са с работни визи или са мигранти.

„Това са изоставени сгради, които са собственост на общината в продължение на повече от 15 години. Те са в особено гротеско положение. Постоянно са обект на вандализъм, има палежи, настаняват се клошари и наркомани”, обясни кметът на Горна Оряховица Николай Рашков.

Той подчерта, че продажбата на сградата ще се извърши с публичен търг, за да може да се постигне най-добра цена. И допълни, че интерес към имота проявяват още двама инвеститори.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
641 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.08.28 | 08:45

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
Спаска

2024.08.28 | 09:04

3
може ли да стане лилава

2024.08.28 | 08:31

1
след дъжд качулка ... гостите, които Меркел си покани все някъде трябва да се настанят

Добави коментар

Водещи новини